Een brug te ver

operatie Market Garden september 1944

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Cornelius Ryan

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op zondag 17 september 1944, even na 10.00 uur, begint operatie Market Garden. Het is het stoutmoedige plan van veldmaarschalk Montgomery om via bezet Nederland het Derde Rijk tot overgave te brengen. Market Garden is de grootste luchtlandingsactie uit de militaire geschiedenis. Duizenden Britse, Poolse en Amerikaanse parachutisten worden in de regio Arnhem/ Nijmegen gedropt. Hun opdracht is de strategische bruggen over de grote rivieren te veroveren. Ze moeten deze zien te behouden tot de komst van het uit België oprukkende Britse Tweede Leger. Maar binnen enkele dagen wordt Market Garden een van de meest tragische mislukkingen uit WO2. De geallieerden worden de Duitsers genadeloos in de pan gehakt. Cornelius Ryan reconstrueerde voor 'Een brug te ver' alle belangrijke gebeurtenissen van het drama. Hij deed uitgebreid bronnenonderzoek en interviewde honderden ooggetuigen aan geallieerde en Duitse zijde. Ook sprak hij met talloze Nederlandse ooggetuigen en betrokkenen over hun ervaringen. Een brug te ver is een buitengewoon authentiek boek dat, net als Ryans klassiekers 'De langste dag' en 'De laatste slag', leest als een roman. Dit boek is een van de absolute hoogtepunten in de militaire geschiedschrijving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cornelius Ryan
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
602

Beschrijving

Op zondag 17 september 1944, even na 10.00 uur, begint operatie Market Garden. Het is het stoutmoedige plan van veldmaarschalk Montgomery om via bezet Nederland het Derde Rijk tot overgave te brengen.

Market Garden is de grootste luchtlandingsactie uit de militaire geschiedenis. Duizenden Britse, Poolse en Amerikaanse parachutisten worden in de regio Arnhem/ Nijmegen gedropt. Hun opdracht is de strategische bruggen over de grote rivieren te veroveren. Ze moeten deze zien te behouden tot de komst van het uit België oprukkende Britse Tweede Leger.

Maar binnen enkele dagen wordt Market Garden een van de meest tragische mislukkingen uit WO2. De geallieerden worden de Duitsers genadeloos in de pan gehakt.

Cornelius Ryan reconstrueerde voor 'Een brug te ver' alle belangrijke gebeurtenissen van het drama. Hij deed uitgebreid bronnenonderzoek en interviewde honderden ooggetuigen aan geallieerde en Duitse zijde. Ook sprak hij met talloze Nederlandse ooggetuigen en betrokkenen over hun ervaringen.

Een brug te ver is een buitengewoon authentiek boek dat, net als Ryans klassiekers 'De langste dag' en 'De laatste slag', leest als een roman. Dit boek is een van de absolute hoogtepunten in de militaire geschiedschrijving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cornelius Ryan
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
602

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99