Win Een Toscaanse prins bezoekt Nederland

ACTIE IS VERLOPEN EN NIET MEER GELDIG.

/////////

In de winter van 1667-1668 en de zomer van 1669 reisde de 25-jarige Toscaanse prins Cosimo de' Medici incognito maar met een flinke hofhouding door de jonge republiek Nederland. Cosimo III, een van de rijkste mannen van Europa, verkende 'stedenland' en 'waterland' en ontmoette kunstenaars en wetenschappers, kooplieden, bestuurders, diplomaten en vorsten en vorstinnen. Wij mogen drie exemplaren weggeven! Doe mee en win.

Cosimo de' Medici werd onder andere rondgeleid door Pieter Blaeau, zoon van de beroemde cartograaf en uitgever Joan. Hij drukte Michiel de Ruyter de hand en had ontmoetingen met Constantijn Huygens, Frederik Ruysch en Jan Swammerdam. Nooit eerder, en ook niet na hem, heeft iemand van zijn rang en stand zo uitgebreid door Nederland gereisd en daarvan zo uitvoerig en beeldend verslag gedaan.

Bertie Eringa is vertaalster en doceerde Italiaans aan de Volksuniversiteit. Zij coachte Italiaans bij de Nederlandse Opera. Lodewijk Wagenaar is oud-conservator van het Amsterdam Museum en is als onderzoeker/docent werkzaam voor het departement Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.

Je kunt het boek Een Toscaanse prins bezoekt Nederland nu winnen bij Boeken.com. Meedoen? Verstuur de volgende tweet en je doet automatisch mee:

In 17e eeuw reisde prins Cosimo de' Medici door Nederland. Win #boek over zijn reis bij @Boekencom! Kans maken? RT! http://bit.ly/1rPu7tc