Zonne-energie

zonnepanelen plannen en zelf installeren

Prijs € 24,50

Uitverkocht

H.-J. Geist

Paperback | December 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze nieuwe Elektor praktijkgids richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in de techniek, de planning, de opbouw en het mogelijke rendement van zonnestroominstallaties. Het boek bevat veel nuttige informatie. Van de principes van het genereren van stroom uit zonlicht via de dimensionering van leidingen, de werking van omvormers, laadregelaars en accu's tot en met de beschrijving van complete autonome of netgekoppelde fotovoltaïsche generatoren. Zowel de leek als de (meer of minder ervaren) elektrotechnicus kan dit boek als leidraad gebruiken bij de aansluiting van een generator op het elektriciteitsnet conform de voorschriften van de netbeheerder.Het boek bevat verder wetenswaardigheden over veiligheidsbepalingen en over de belasting door en deugdelijke constructie van fotovoltaïsche generatoren. Ontwerp, planning en montage worden aan de hand van een groot aantal illustraties gedetailleerd en op een ook voor leken begrijpelijke wijze behandeld. Bovendien geeft deze praktijkgids waardevolle informatie over de kosten en eventuele opbrengsten van zonnestroomgeneratoren.Tenslotte geeft de auteur een overzicht van belangrijke websites waar gratis software kan worden gedownload voor het ontwerp en de dimensionering van netgekoppelde en autonome fotovoltaïsche installaties. U hoeft dus geen kostbare PC-programmatuur aan te schaffen!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.-J. Geist
Uitgever
Elektor International Media BV
ISBN
9789053812235
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Deze nieuwe Elektor praktijkgids richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in de techniek, de planning, de opbouw en het mogelijke rendement van zonnestroominstallaties. Het boek bevat veel nuttige informatie. Van de principes van het genereren van stroom uit zonlicht via de dimensionering van leidingen, de werking van omvormers, laadregelaars en accu's tot en met de beschrijving van complete autonome of netgekoppelde fotovoltaïsche generatoren. Zowel de leek als de (meer of minder ervaren) elektrotechnicus kan dit boek als leidraad gebruiken bij de aansluiting van een generator op het elektriciteitsnet conform de voorschriften van de netbeheerder.

Het boek bevat verder wetenswaardigheden over veiligheidsbepalingen en over de belasting door en deugdelijke constructie van fotovoltaïsche generatoren. Ontwerp, planning en montage worden aan de hand van een groot aantal illustraties gedetailleerd en op een ook voor leken begrijpelijke wijze behandeld. Bovendien geeft deze praktijkgids waardevolle informatie over de kosten en eventuele opbrengsten van zonnestroomgeneratoren.

Tenslotte geeft de auteur een overzicht van belangrijke websites waar gratis software kan worden gedownload voor het ontwerp en de dimensionering van netgekoppelde en autonome fotovoltaïsche installaties. U hoeft dus geen kostbare PC-programmatuur aan te schaffen!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.-J. Geist
Uitgever
Elektor International Media BV
ISBN
9789053812235
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99