Zien is Snappen

grip op lessen Nederlands voor anderstalige kinderen

Prijs € 65,00

Niet beschikbaar

Josee Coenen, Marije Heijdenrijk

Hardback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zien is snappen is een vooral visuele handleiding voor taalonderwijs door leerkrachten in het primair onderwijs met een of meer anderstalige kinderen in de klas.Een ingeplakte cd-rom met allerlei voorbeelden om uit te printen of om op een digitaal schoolbord te gebruiken, vindt u achterin de handleiding.Met dit boek willen we de leerkracht een handreiking geven hoe hij met eenvoudige middelen de anderstalige kinderen meer Nederlands kan onderwijzen. Nederlands dat voorwaardelijk is voor het volgen van het onderwijs in het Nederlands. U ziet en u leest hoe u met eenvoudige middelen allerlei Nederlandse taalverschijnselen kunt onderwijzen zoals de lidwoorden een, de en het, zinnen, aanwijzende voornaamwoorden, samenstellingen, verbuigingen en vervoegingen, de verschillende er's (plaats-er, tel-er), klanken en letters.Lessen die weinig tijd kosten om aan te bieden en die u makkelijk bij of naast andere (taal-) programma's of taalmethodes kunt onderwijzen. Soms bestaan de lesjes uit een visuele toelichting voorafgaand aan een gewone les uit het schoolcurriculum; soms zijn het aparte lessen.We beschrijven specifieke leerstof Nederlands voor groep een tot en met vier en al deze leerstof is voorwaardelijk voor het onderwijs in groep vijf en hoger.Sommige onderdelen kunt u ook gebruiken voor zogenoemde Nederlandstalige kinderen met een taalachterstand. Doordat we verschijnselen isoleren en visualiseren, bieden we ook deze kinderen meer structuur aan. Ook voor kinderen zonder taalachterstand zijn bepaalde lessen interessant, omdat ze zo al vroeg inzicht krijgen in de Nederlandse taalstructuur.Op de cd-rom van Zien is snappen zijn de printplaten voor in de kubussen te vinden: Geel voor personen, bruin voor dieren, rood voor de handelingen, paars voor bepaling van plaats en oranje voor bepaling van tijd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Josee Coenen, Marije Heijdenrijk
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461180124
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Zien is snappen is een vooral visuele handleiding voor taalonderwijs door leerkrachten in het primair onderwijs met een of meer anderstalige kinderen in de klas.
Een ingeplakte cd-rom met allerlei voorbeelden om uit te printen of om op een digitaal schoolbord te gebruiken, vindt u achterin de handleiding.

Met dit boek willen we de leerkracht een handreiking geven hoe hij met eenvoudige middelen de anderstalige kinderen meer Nederlands kan onderwijzen. Nederlands dat voorwaardelijk is voor het volgen van het onderwijs in het Nederlands. U ziet en u leest hoe u met eenvoudige middelen allerlei Nederlandse taalverschijnselen kunt onderwijzen zoals de lidwoorden een, de en het, zinnen, aanwijzende voornaamwoorden, samenstellingen, verbuigingen en vervoegingen, de verschillende er's (plaats-er, tel-er), klanken en letters.

Lessen die weinig tijd kosten om aan te bieden en die u makkelijk bij of naast andere (taal-) programma's of taalmethodes kunt onderwijzen. Soms bestaan de lesjes uit een visuele toelichting voorafgaand aan een gewone les uit het schoolcurriculum; soms zijn het aparte lessen.
We beschrijven specifieke leerstof Nederlands voor groep een tot en met vier en al deze leerstof is voorwaardelijk voor het onderwijs in groep vijf en hoger.

Sommige onderdelen kunt u ook gebruiken voor zogenoemde Nederlandstalige kinderen met een taalachterstand. Doordat we verschijnselen isoleren en visualiseren, bieden we ook deze kinderen meer structuur aan. Ook voor kinderen zonder taalachterstand zijn bepaalde lessen interessant, omdat ze zo al vroeg inzicht krijgen in de Nederlandse taalstructuur.

Op de cd-rom van Zien is snappen zijn de printplaten voor in de kubussen te vinden: Geel voor personen, bruin voor dieren, rood voor de handelingen, paars voor bepaling van plaats en oranje voor bepaling van tijd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Josee Coenen, Marije Heijdenrijk
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461180124
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99