Werk in onroerende staat

Prijs € 40,60

Uitverkocht

Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De btw-problematiek van het werk in onroerende staat start met het kwalificeren van de handeling als roerend of onroerend. De plaats van de handeling bepaalt waar de handeling btw-technisch gelokaliseerd wordt. Zowel werk in onroerende staat verricht in België als in het buitenland komt aan bod.Naast de plaats van de handeling dient ook bepaald te worden wie de schuldenaar van de btw is. Voor werk in onroerende staat bestaat er in België een verplicht systeem van verlegging van de heffing (art. 20 van KB nr. 1: btw te voldoen door de medecontractant). Daarnaast zijn er een aantal andere bepalingen die de schuldenaar van de btw bepalen en de voldoening van de btw regelen. De administratie voorziet bij het factureren van werk in onroerende staat bovendien in een aantal toleranties.Een correcte facturering van het werk in onroerende staat is van belang in de praktijk omdat enkel wettelijk opeisbare btw bij de klant het recht op aftrek van de voorbelasting opent. Vaak wordt er echter ten onrechte met of zonder verlegging van de heffing gefactureerd.Deze tweede, herziene uitgave gaat op al deze aspecten in, en bevat als tweede deel een uitgebreide analyse inzake inkomstenbelastingen.Over de auteursStefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is tevens deeltijds professor aan de faculteit Economie en bedrijfskunde van de Universiteit Gent waar hij de 'Grondige studie btw' doceert.Wim Van Kerchove is licentiaat in de Handels- en Financiële wetenschappen en adviseur bij de FOD Financiën.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove
Uitgever
Maklu Uitgevers N.V.
ISBN
9789046608043
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
197

Beschrijving

De btw-problematiek van het werk in onroerende staat start met het kwalificeren van de handeling als roerend of onroerend. De plaats van de handeling bepaalt waar de handeling btw-technisch gelokaliseerd wordt. Zowel werk in onroerende staat verricht in België als in het buitenland komt aan bod.

Naast de plaats van de handeling dient ook bepaald te worden wie de schuldenaar van de btw is. Voor werk in onroerende staat bestaat er in België een verplicht systeem van verlegging van de heffing (art. 20 van KB nr. 1: btw te voldoen door de medecontractant). Daarnaast zijn er een aantal andere bepalingen die de schuldenaar van de btw bepalen en de voldoening van de btw regelen. De administratie voorziet bij het factureren van werk in onroerende staat bovendien in een aantal toleranties.

Een correcte facturering van het werk in onroerende staat is van belang in de praktijk omdat enkel wettelijk opeisbare btw bij de klant het recht op aftrek van de voorbelasting opent. Vaak wordt er echter ten onrechte met of zonder verlegging van de heffing gefactureerd.

Deze tweede, herziene uitgave gaat op al deze aspecten in, en bevat als tweede deel een uitgebreide analyse inzake inkomstenbelastingen.

Over de auteurs
Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is tevens deeltijds professor aan de faculteit Economie en bedrijfskunde van de Universiteit Gent waar hij de 'Grondige studie btw' doceert.

Wim Van Kerchove is licentiaat in de Handels- en Financiële wetenschappen en adviseur bij de FOD Financiën.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove
Uitgever
Maklu Uitgevers N.V.
ISBN
9789046608043
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
197

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99