Onroerende verhuur. Btw en inkomstenbelastingen

btw en inkomstenbelastingen

Prijs € 61,70

Uitverkocht

Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verhuur van onroerende goederen kent een aantal fiscale gevolgen waarvan het goed is vooraf bij stil te staan. Alternatieven op de klassieke onroerende (handels) huurovereenkomsten zijn populair. Maar wat zijn de fiscale kenmerken van deze overeenkomsten die een alternatief willen vormen op de klassieke onroerende verhuur?In een eerste deel wordt onderzocht wanneer een onroerende verhuur met btw dient te worden verhuurd en wanneer er sprake is van een vrijgestelde onroerende verhuur.Aansluitend hieraan wordt het onderscheid besproken tussen een professionele verhuur en een privéverhuur. De gevolgen inzake inkomstenbelastingen zijn immers verschillend.Ook het verrichten van renovatiewerken of verbouwingen heeft gevolgen zowel voor de btw als voor de inkomstenbelastingen. Wie mag welke kosten ten laste nemen en wat zijn de gevolgen? Zowel de werken verricht door de huurder als verricht door de verhuurder worden geanalyseerd vanuit btw-perspectief en vanuit hun gevolgen inzake inkomstenbelastingen.Over de auteursStefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën (AAF, dienst GO Antwerpen - expertise). Hij is docent btw (UGent en FHS) en auteur van talrijke boeken en bijdragen in gezaghebbende tijdschriften. Hij is o.a. lid van de redactieraad van Fiscalnet en van het Tijdschrift Huur.Wim Van Kerchove werkt als adviseur en opleider bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Hij is auteur van onder meer verschillende boekdelen in de reeks van de Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046607466
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Beschrijving

De verhuur van onroerende goederen kent een aantal fiscale gevolgen waarvan het goed is vooraf bij stil te staan. Alternatieven op de klassieke onroerende (handels) huurovereenkomsten zijn populair. Maar wat zijn de fiscale kenmerken van deze overeenkomsten die een alternatief willen vormen op de klassieke onroerende verhuur?

In een eerste deel wordt onderzocht wanneer een onroerende verhuur met btw dient te worden verhuurd en wanneer er sprake is van een vrijgestelde onroerende verhuur.

Aansluitend hieraan wordt het onderscheid besproken tussen een professionele verhuur en een privéverhuur. De gevolgen inzake inkomstenbelastingen zijn immers verschillend.

Ook het verrichten van renovatiewerken of verbouwingen heeft gevolgen zowel voor de btw als voor de inkomstenbelastingen. Wie mag welke kosten ten laste nemen en wat zijn de gevolgen? Zowel de werken verricht door de huurder als verricht door de verhuurder worden geanalyseerd vanuit btw-perspectief en vanuit hun gevolgen inzake inkomstenbelastingen.

Over de auteurs
Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën (AAF, dienst GO Antwerpen - expertise). Hij is docent btw (UGent en FHS) en auteur van talrijke boeken en bijdragen in gezaghebbende tijdschriften. Hij is o.a. lid van de redactieraad van Fiscalnet en van het Tijdschrift Huur.

Wim Van Kerchove werkt als adviseur en opleider bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Hij is auteur van onder meer verschillende boekdelen in de reeks van de Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046607466
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99