Vogelzang van Nederland

vogels herkennen aan hun zang en roep

Prijs € 27,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Dick de Vos, Luc de Meersman

Paperback | Juli 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Inclusief CD met 100 vogelgeluiden!Je hoeft ze niet eens te zien, horen volstaat. De zang is vaak het eerste dat opvalt aan vogels. Bij sommige soorten is het zelfs het enige onderscheidende kenmerk. Een goede veldgids die vogelgeluid centraal stelt is daarom onontbeerlijk in het veld: Vogelzang van Nederland.Deze gids biedt een reeks praktische sleutels om vogels op grond van hun geluid te determineren.Centraal staan honderd vogels die zich vooral laten kennen door hun geluid.Hulpsleutels gaan in op specifieke aspecten, zoals vogels die 's nachts of tijdens een baltsvlucht zingen. Zangvogels, maar ook uilen, spechten, de houtsnip en de roerdomp zijn zo eenvoudig op naam te brengen.Vogelzang van Nederland is overzichtelijk geordend naar mate van overeenkomst in zang. Het geeft naast een zangbeschrijving ook aanvullende informatie over de soort. Het gaat uitgebreid in op de verspreiding van soorten, gedrag, biotoop, en de zangactiviteit per dag en jaar. 'Vogelzang leer je niet uit een boekje en zelfs niet van een cd, maar in het veld', stellen de auteurs. Vogelzang van Nederland nodigt dan ook volop uit het veld in te trekken; zoekend en vooral luisterend naar vogels. Inclusief CD met 100 vogelgeluiden!Vogelzang van Nederland is een herziene versie van het succesvolle Wat zingt daar? en maakt deel uit van het programma Vogels van Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dick de Vos, Luc de Meersman
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050113748
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Inclusief CD met 100 vogelgeluiden!

Je hoeft ze niet eens te zien, horen volstaat. De zang is vaak het eerste dat opvalt aan vogels. Bij sommige soorten is het zelfs het enige onderscheidende kenmerk. Een goede veldgids die vogelgeluid centraal stelt is daarom onontbeerlijk in het veld: Vogelzang van Nederland.

Deze gids biedt een reeks praktische sleutels om vogels op grond van hun geluid te determineren.

Centraal staan honderd vogels die zich vooral laten kennen door hun geluid.

Hulpsleutels gaan in op specifieke aspecten, zoals vogels die 's nachts of tijdens een baltsvlucht zingen. Zangvogels, maar ook uilen, spechten, de houtsnip en de roerdomp zijn zo eenvoudig op naam te brengen.

Vogelzang van Nederland is overzichtelijk geordend naar mate van overeenkomst in zang. Het geeft naast een zangbeschrijving ook aanvullende informatie over de soort. Het gaat uitgebreid in op de verspreiding van soorten, gedrag, biotoop, en de zangactiviteit per dag en jaar.

'Vogelzang leer je niet uit een boekje en zelfs niet van een cd, maar in het veld', stellen de auteurs. Vogelzang van Nederland nodigt dan ook volop uit het veld in te trekken; zoekend en vooral luisterend naar vogels. Inclusief CD met 100 vogelgeluiden!

Vogelzang van Nederland is een herziene versie van het succesvolle Wat zingt daar? en maakt deel uit van het programma Vogels van Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dick de Vos, Luc de Meersman
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050113748
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99