Moulage

kunst en vakmanschap in modevorming

Prijs € 41,10

Uitverkocht

A. Duburg, R. van der Tol, K. Schaknat

Paperback | November 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Moulage is de techniek om in de ruimte tot een kledingvorm of nieuw ontwerp te komen door middel van het vormen met stof op een paspop of op het menselijk lichaam. Moulage is, kort samengevat, patronen maken in de driedimensionale ruimte. De techniek wordt de laatste jaren opnieuw ontdekt en steeds vaker als ontwerpmethode gebruikt. Moulage. Kunst en vakmanschap in modevormgeving is een overzichtelijk handboek dat is ontstaan uit de in de loop der jaren opgebouwde en uitgebreide praktijkmanuscripten van vakspecialisten Annette Duburg en Rixt van der Tol. Er is slechts een beperkt aantal mensen die het vak mouleren nog kunnen doceren en dit handboek is daarbij beslist onontbeerlijk. Het maakt een gebied toegankelijk dat steeds belangrijker wordt binnen het hedendaagse modevormgevingsonderwijs. In dit boek komen niet alleen alle aspecten van de moulagetechniek (met de meest voorkomende kledingvormen en variaties daarop) aan de orde, maar ook de geschiedenis van moulage, het gebruik ervan door hedendaagse modeontwerpers en toepassing door belangrijke couturiers vanaf begin 1900 tot heden. Fotografie: Louise te Poele

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Duburg, R. van der Tol, K. Schaknat
Uitgever
Artez press
ISBN
9789089100863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
247

Beschrijving

Moulage is de techniek om in de ruimte tot een kledingvorm of nieuw ontwerp te komen door middel van het vormen met stof op een paspop of op het menselijk lichaam.
Moulage is, kort samengevat, patronen maken in de driedimensionale ruimte. De techniek wordt de laatste jaren opnieuw ontdekt en steeds vaker als ontwerpmethode gebruikt.

Moulage. Kunst en vakmanschap in modevormgeving is een overzichtelijk handboek dat is ontstaan uit de in de loop der jaren opgebouwde en uitgebreide praktijkmanuscripten van vakspecialisten Annette Duburg en Rixt van der Tol. Er is slechts een beperkt aantal mensen die het vak mouleren nog kunnen doceren en dit handboek is daarbij beslist onontbeerlijk. Het maakt een gebied toegankelijk dat steeds belangrijker wordt binnen het hedendaagse modevormgevingsonderwijs.

In dit boek komen niet alleen alle aspecten van de moulagetechniek (met de meest voorkomende kledingvormen en variaties daarop) aan de orde, maar ook de geschiedenis van moulage, het gebruik ervan door hedendaagse modeontwerpers en toepassing door belangrijke couturiers vanaf begin 1900 tot heden.

Fotografie: Louise te Poele

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Duburg, R. van der Tol, K. Schaknat
Uitgever
Artez press
ISBN
9789089100863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
247

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99