Verbeter je slaap

werkboek voor de cliënt

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ingrid Verbeek, Merijn van de Laar

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verbeter je slaap is een werkboek voor iedereen die kampt met langdurige slapeloosheid. Dit werkboek wordt gebruikt naast een kortdurende therapeutische behandeling van langdurige slapeloosheid. Bedoeld wordt slapeloosheid die langer dan drie maanden duurt en die klachten overdag veroorzaakt zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid, somberheid, en minder goed functioneren in sociale contacten en op het werk. Dit werkboek bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft.Het werkboek Verbeter je slaap is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie voorinsomnie (slapeloosheid). De effecten van deze therapie zijn groot gebleken, en zijn vergelijkbaar met of beter dan die van slaapmedicatie. Zo leert de cliënt zelf beter om te gaan met uw slaap en hoeft hij/zij niet meer afhankelijk te zijn van medicijnen.Verbeter je slaap is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ingrid Verbeek, Merijn van de Laar
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031375219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Verbeter je slaap is een werkboek voor iedereen die kampt met langdurige slapeloosheid. Dit werkboek wordt gebruikt naast een kortdurende therapeutische behandeling van langdurige slapeloosheid. Bedoeld wordt slapeloosheid die langer dan drie maanden duurt en die klachten overdag veroorzaakt zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid, somberheid, en minder goed functioneren in sociale contacten en op het werk. Dit werkboek bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft.

Het werkboek Verbeter je slaap is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie voor
insomnie (slapeloosheid). De effecten van deze therapie zijn groot gebleken, en zijn vergelijkbaar met of beter dan die van slaapmedicatie. Zo leert de cliënt zelf beter om te gaan met uw slaap en hoeft hij/zij niet meer afhankelijk te zijn van medicijnen.

Verbeter je slaap is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ingrid Verbeek, Merijn van de Laar
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031375219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99