Troost voor tranen

rouw- en verliesverwerking bij jongeren uit verschillende culturen

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ineke Wienese

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten. In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse afkomst. Zij vertellen openhartig over het overlijden van gezinsleden, familieleden of vrienden en over hun rouwproces, dat sterk bepaald wordt door hun achtergrond. Hun wortels liggen in landen als Suriname, Turkije, Marokko en China, waar de familie in het leven van jongeren een belangrijke rol speelt.Ineke Wienese vroeg aan hen hoe het verlies hun dagelijks leven beïnvloedde, hoe ze hun verdriet verwerkten, welke invloed de thuiscultuur had en welke dromen of tekens ze kregen. De verhalen worden afgewisseld met gedichten en informatie over culturele gebruiken.Bij dit boek hoort een interactieve website: www.troostvoortranen.nlIneke Wienese is gezondheidszorgpsychologe en orthopedagoge. Het project over rouw en verlies in verschillende culturen dat de basis vormde voor dit boek, ontving in 2009 de Nationale Jeugdzorgprijs.Met een voorwoord van Riet Fiddelaers

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ineke Wienese
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025961084
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

Omgaan met verlies en verdriet hangt samen met cultuur en religie. Jongeren met een niet-Nederlandse afkomst kunnen daardoor in hun rouwproces op onbegrip stuiten.

In dit boek komen 22 jongeren aan het woord, allen kinderen van ouders met een niet-Nederlandse afkomst. Zij vertellen openhartig over het overlijden van gezinsleden, familieleden of vrienden en over hun rouwproces, dat sterk bepaald wordt door hun achtergrond. Hun wortels liggen in landen als Suriname, Turkije, Marokko en China, waar de familie in het leven van jongeren een belangrijke rol speelt.
Ineke Wienese vroeg aan hen hoe het verlies hun dagelijks leven beïnvloedde, hoe ze hun verdriet verwerkten, welke invloed de thuiscultuur had en welke dromen of tekens ze kregen. De verhalen worden afgewisseld met gedichten en informatie over culturele gebruiken.

Bij dit boek hoort een interactieve website: www.troostvoortranen.nl

Ineke Wienese is gezondheidszorgpsychologe en orthopedagoge. Het project over rouw en verlies in verschillende culturen dat de basis vormde voor dit boek, ontving in 2009 de Nationale Jeugdzorgprijs.

Met een voorwoord van Riet Fiddelaers

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ineke Wienese
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025961084
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99