Wat Christenen geloven

Prijs € 20,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Jef De Schepper

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Christenen hebben een dwars geloof. Ze geloven tegen de feiten in. Een man sterft een schandelijke dood aan een kruis, en zij geloven dat hij leeft, meer dan ooit. Mensen staan elkaar naar het leven, en zij geloven dat alle mensen broeders en zusters zijn, kinderen van één Vader en dat een mens zichzelf pas vindt als hij de ander voor laat gaan. Dit boek wil met dit geloof laten kennismaken. De auteurs doen dit vanuit hun eigen betrokkenheid bij het christelijk geloof. Zij trachten daarbij recht te doen aan de verschillen die er tussen christenen zijn, maar geven ook aan wat alle christenen gemeen hebben. Zij willen dat de lezer niet alleen de christelijke levensbeschouwing leert kennen, maar er ook begrip voor krijgt. Zij beperken zich niet tot uiterlijkheden, maar besteden vooral aandacht aan het levensgevoel, het denken en het handelen van christenen in hun dagelijks leven.Dit boek richt zich naar leraren, opvoeders en iedereen die dagelijks geconfronteerd wordt met vragen over het christelijk geloof en het niet altijd zo gemakkelijk vindt om daar op te antwoorden. Jef De Schepper studeerde filosofie en theologie in Rome. Hij was in België en Nederland werkzaam in verschillende functies bij de opleiding en begeleiding van docenten en leraren op het terrein van godsdienst en levensbeschouwing. Van 1990 tot 2000 was hij werkzaam op de Fontys-Pabo in Tilburg. Van 2000 tot 2005 washij redactielid van de methode Hemel en Aarde. In 2004 verscheen van zijn hand Levensbeschouwing Ontwikkelen. Didactiek voor godsdienst/levensbeschouwing in het primair onderwijs (Kwintessens, Amersfoort). Hij schreef dit boek met medewerking van Lies Dalemans (Karel de Grote-hogeschool Antwerpen), Anneke Vermaas (Katholieke Pabo, Zwolle) en Patrick Van Lommel (Avans-hogeschool, Breda).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jef De Schepper
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401411974
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Christenen hebben een dwars geloof. Ze geloven tegen de feiten in. Een man sterft een schandelijke dood aan een kruis, en zij geloven dat hij leeft, meer dan ooit. Mensen staan elkaar naar het leven, en zij geloven dat alle mensen broeders en zusters zijn, kinderen van één Vader en dat een mens zichzelf pas vindt als hij de ander voor laat gaan.
Dit boek wil met dit geloof laten kennismaken. De auteurs doen dit vanuit hun eigen betrokkenheid bij het christelijk geloof. Zij trachten daarbij recht te doen aan de verschillen die er tussen christenen zijn, maar geven ook aan wat alle christenen gemeen hebben. Zij willen dat de lezer niet alleen de christelijke levensbeschouwing leert kennen, maar er ook begrip voor krijgt. Zij beperken zich niet tot uiterlijkheden, maar besteden vooral aandacht aan het levensgevoel, het denken en het handelen van christenen in hun dagelijks leven.
Dit boek richt zich naar leraren, opvoeders en iedereen die dagelijks geconfronteerd wordt met vragen over het christelijk geloof en het niet altijd zo gemakkelijk vindt om daar op te antwoorden.
Jef De Schepper studeerde filosofie en theologie in Rome. Hij was in België en Nederland werkzaam in verschillende functies bij de opleiding en begeleiding van docenten en leraren op het terrein van godsdienst en levensbeschouwing. Van 1990 tot 2000 was hij werkzaam op de Fontys-Pabo in Tilburg. Van 2000 tot 2005 was
hij redactielid van de methode Hemel en Aarde. In 2004 verscheen van zijn hand Levensbeschouwing Ontwikkelen. Didactiek voor godsdienst/levensbeschouwing in het primair onderwijs (Kwintessens, Amersfoort). Hij schreef dit boek met medewerking van Lies Dalemans (Karel de Grote-hogeschool Antwerpen), Anneke Vermaas (Katholieke Pabo, Zwolle) en Patrick Van Lommel (Avans-hogeschool, Breda).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jef De Schepper
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401411974
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99