Sociale Agogiek

systeemgerichte beleidsontwikkeling

Prijs € 26,25

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

O. Houweling-Meijers, K. Visser

Paperback | Oktober 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Dit boek zet op systematische wijze een algemeen model voor de ontwikkeling van beleid in sociale systemen uiteen. Er wordt aangetoond dat sociaal agogische kennis en kunde noodzakelijk zijn voor een succesvol beleid in iedere samenwerkingspraktijk.Het boek bestaat uit vier delen en een bijlage. In het eerste deel worden de uitgangspunten en veel voorkomende vraagstukken van de sociaal agogische praktijk uiteengezet. In deel twee wordt de algemene systeemtheorie bewerkt voor de toepassing in sociale systemen. In het derde deel worden criteria voor toepassing in de praktijk afgeleid van de, in het tweede deel ontwikkelde, functionele sociale systeemtheorie. Deel vier laat zien hoe met het ontwikkelde model in de praktijk gewerkt kan worden en geeft aanwijzingen voor toepassing van het model in de eigen werksituatie. In de bijlage is als voorbeeld een methode uitgewerkt.Door de opdrachten waarmee de paragrafen afsluiten, geeft het boek verdieping aan het denken over sociaal agogisch werk voor studenten, uitvoerende werkers, leidinggevenden en adviseurs.AuteursDrs. O.P. Houweling-Meijers is oud-docent theorieontwikkeling van het inrichtingswerk aan de Hogeschool van Amsterdam.Drs. C.F. Visser is organisatieadviseur, mediator, -supervisor/coach en is als docent verbonden aan de V.O. Supervisie en -Coaching en de Master Begeleidingskunde van de Transfergroep Rotterdam."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
O. Houweling-Meijers, K. Visser
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241409
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Beschrijving

"Dit boek zet op systematische wijze een algemeen model voor de ontwikkeling van beleid in sociale systemen uiteen. Er wordt aangetoond dat sociaal agogische kennis en kunde noodzakelijk zijn voor een succesvol beleid in iedere samenwerkingspraktijk.
Het boek bestaat uit vier delen en een bijlage. In het eerste deel worden de uitgangspunten en veel voorkomende vraagstukken van de sociaal agogische praktijk uiteengezet. In deel twee wordt de algemene systeemtheorie bewerkt voor de toepassing in sociale systemen. In het derde deel worden criteria voor toepassing in de praktijk afgeleid van de, in het tweede deel ontwikkelde, functionele sociale systeemtheorie. Deel vier laat zien hoe met het ontwikkelde model in de praktijk gewerkt kan worden en geeft aanwijzingen voor toepassing van het model in de eigen werksituatie. In de bijlage is als voorbeeld een methode uitgewerkt.
Door de opdrachten waarmee de paragrafen afsluiten, geeft het boek verdieping aan het denken over sociaal agogisch werk voor studenten, uitvoerende werkers, leidinggevenden en adviseurs.

Auteurs
Drs. O.P. Houweling-Meijers is oud-docent theorieontwikkeling van het inrichtingswerk aan de Hogeschool van Amsterdam.
Drs. C.F. Visser is organisatieadviseur, mediator, -supervisor/coach en is als docent verbonden aan de V.O. Supervisie en -Coaching en de Master Begeleidingskunde van de Transfergroep Rotterdam."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
O. Houweling-Meijers, K. Visser
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241409
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99