Psychomotorische therapie

lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ

Prijs € 38,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psychomotorische therapieLichaams- en bewegingsgerichte interventies in de ggzRedactie: Jan de LangeBij veel psychische klachten is een behandeling door lichaamsgerichte en bewegingsgerichte interventies succesvol. Dit boek geeft een goed overzicht van de reikwijdte en de werking van psychomotorische therapie.In vijftien bijdragen wordt aandacht gegeven aan psychomotorische therapie bij uiteenlopende psychische klachten, waaronder depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving en chronische aspecifieke pijn. De auteurs laten zien dat door bewegingsactiviteiten, oefeningen en lichaamsgerichte technieken een gedragsverandering tot stand kan worden gebracht waardoor psychische klachten van cliënten kunnen verminderen of verdwijnen. Ook de verschillende doelgroepen komen aan bod, zoals gezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en jeugdigen.Dit boek is geschreven voor beginnend psychomotorisch therapeuten en psychomotorisch therapeuten in opleiding. Voor alle andere professionals in de ggz geeft dit boek een goed overzicht van psychomotorische therapie. Over de auteur(s):Jan de Lange is bewegingswetenschapper en psychomotorisch therapeut. Momenteel is hij werkzaam als manager ambulante zorg bij het Sinai Centrum in Amstelveen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789461050373
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
308

Beschrijving

Psychomotorische therapie
Lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de ggz
Redactie: Jan de Lange

Bij veel psychische klachten is een behandeling door lichaamsgerichte en bewegingsgerichte interventies succesvol. Dit boek geeft een goed overzicht van de reikwijdte en de werking van psychomotorische therapie.
In vijftien bijdragen wordt aandacht gegeven aan psychomotorische therapie bij uiteenlopende psychische klachten, waaronder depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving en chronische aspecifieke pijn. De auteurs laten zien dat door bewegingsactiviteiten, oefeningen en lichaamsgerichte technieken een gedragsverandering tot stand kan worden gebracht waardoor psychische klachten van cliënten kunnen verminderen of verdwijnen. Ook de verschillende doelgroepen komen aan bod, zoals gezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en jeugdigen.

Dit boek is geschreven voor beginnend psychomotorisch therapeuten en psychomotorisch therapeuten in opleiding. Voor alle andere professionals in de ggz geeft dit boek een goed overzicht van psychomotorische therapie.


Over de auteur(s):
Jan de Lange is bewegingswetenschapper en psychomotorisch therapeut. Momenteel is hij werkzaam als manager ambulante zorg bij het Sinai Centrum in Amstelveen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789461050373
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
308

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99