Psychomotorische therapie

lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ

Prijs € 39,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel psychiatrische stoornissen raken het lichamelijke. Denk bijvoorbeeld aan de bewegingsonrust bij eetstoornissen, hyperalertheid bij de posttraumatische stress-stoornis, pijnklachten bij somatoforme stoornissen of een negatief zelfbeeld als gevolg van seksueel misbruik.Succesvolle interventie bij uiteenlopende psychische klachtenBij veel psychische klachten is een behandeling door lichaamsgerichte en bewegingsgerichte interventies succesvol. Het is belangrijk dat er een natuurlijke context is waarin het bewegen en de lichamelijkheid aan bod kunnen komen, begeleid door therapeuten die breed geschoold zijn in het werken met diverse lichaams- en bewegingsgerichte interventies. Psychomotorische therapie biedt zo'n context. Dit boek geeft een goed overzicht van de reikwijdte en de werking van psychomotorische therapie.Voorbeelden uit de praktijkIn vijftien bijdragen wordt aandacht gegeven aan psychomotorische therapie bij uiteenlopende psychische klachten, waaronder depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving, conversiestoornis, lage psychosociale weerbaarheid en chronische aspecifieke pijn. Elke bijdrage is voorzien van een behandelprogramma, werkwijze en verschillende casussen.Gedragsverandering door bewegingsactiviteitenDe auteurs laten zien dat door bewegingsactiviteiten, oefeningen en lichaamsgerichte technieken een gedragsverandering tot stand kan worden gebracht. Psychische klachten van cliënten kunnen hierdoor verminderen of verdwijnen. Ook de verschillende doelgroepen komen aan bod, zoals gezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en jeugdigen.Een boek over de klinische praktijk, onderzoek en geschiedenisHet boek is ingedeeld in drie delen: praktijk, onderzoek en richtlijnen, en plaatsen van herinnering. In dit laatste deel beschrijft Jan de Lange de vroege professionalisering van de Nederlandse psychomotorische therapie in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Voor wie?Dit boek is geschreven voor beginnend psychomotorisch therapeuten en psychomotorisch therapeuten in opleiding. Voor alle andere professionals in de ggz geeft dit boek een goed overzicht van psychomotorische therapie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789024408627
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
308

Beschrijving

Veel psychiatrische stoornissen raken het lichamelijke. Denk bijvoorbeeld aan de bewegingsonrust bij eetstoornissen, hyperalertheid bij de posttraumatische stress-stoornis, pijnklachten bij somatoforme stoornissen of een negatief zelfbeeld als gevolg van seksueel misbruik.

Succesvolle interventie bij uiteenlopende psychische klachten
Bij veel psychische klachten is een behandeling door lichaamsgerichte en bewegingsgerichte interventies succesvol. Het is belangrijk dat er een natuurlijke context is waarin het bewegen en de lichamelijkheid aan bod kunnen komen, begeleid door therapeuten die breed geschoold zijn in het werken met diverse lichaams- en bewegingsgerichte interventies. Psychomotorische therapie biedt zo'n context. Dit boek geeft een goed overzicht van de reikwijdte en de werking van psychomotorische therapie.

Voorbeelden uit de praktijk
In vijftien bijdragen wordt aandacht gegeven aan psychomotorische therapie bij uiteenlopende psychische klachten, waaronder depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving, conversiestoornis, lage psychosociale weerbaarheid en chronische aspecifieke pijn. Elke bijdrage is voorzien van een behandelprogramma, werkwijze en verschillende casussen.

Gedragsverandering door bewegingsactiviteiten
De auteurs laten zien dat door bewegingsactiviteiten, oefeningen en lichaamsgerichte technieken een gedragsverandering tot stand kan worden gebracht. Psychische klachten van cliënten kunnen hierdoor verminderen of verdwijnen. Ook de verschillende doelgroepen komen aan bod, zoals gezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en jeugdigen.

Een boek over de klinische praktijk, onderzoek en geschiedenis
Het boek is ingedeeld in drie delen: praktijk, onderzoek en richtlijnen, en plaatsen van herinnering. In dit laatste deel beschrijft Jan de Lange de vroege professionalisering van de Nederlandse psychomotorische therapie in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Voor wie?
Dit boek is geschreven voor beginnend psychomotorisch therapeuten en psychomotorisch therapeuten in opleiding. Voor alle andere professionals in de ggz geeft dit boek een goed overzicht van psychomotorische therapie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789024408627
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
308

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99