Oplossingsgerichte therapie bij kinderen en jongeren

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Matthew Selekman

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek presenteert Matthew Selekman de nieuwste inzichten voor oplossingsgerichte behandeling van kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen. Mede met gebruikmaking van de beste elementen van meer traditionele therapieën, komt Selekman tot creatieve toepassingen van gesprekstechnieken, kunstvormen, vertel- en speltechnieken en positieve psychologie. Hierbij zoekt hij wegen om spontaniteit en plezier terug te brengen en nieuwe mogelijkheden aan te boren. Daarbij wordt altijd uitgegaan van de kracht van het kind of de jongere. Ook komen in dit boek vaardigheden voor ouders aan de orde, is er aandacht voor samenwerking met school en kinderartsen, en praktische suggesties om vastzittende patronen te doorbreken. Doelgroep: kindercoaches, kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, schoolpsychologen, vertrouwensartsen en andere jeugdhulpverleners. Matthew Selekman is familietherapeut en mededirecteur van Partners for Collaborative Solutions. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met o.a. opstandig en storend gedrag (thuis en op school), emotieregulatie- en verslavingsproblematiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Matthew Selekman
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789491806438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

In dit boek presenteert Matthew Selekman de nieuwste inzichten voor oplossingsgerichte behandeling van kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen.

Mede met gebruikmaking van de beste elementen van meer traditionele therapieën, komt Selekman tot creatieve toepassingen van gesprekstechnieken, kunstvormen, vertel- en speltechnieken en positieve psychologie. Hierbij zoekt hij wegen om spontaniteit en plezier terug te brengen en nieuwe mogelijkheden aan te boren. Daarbij wordt altijd uitgegaan van de kracht van het kind of de jongere.

Ook komen in dit boek vaardigheden voor ouders aan de orde, is er aandacht voor samenwerking met school en kinderartsen, en praktische suggesties om vastzittende patronen te doorbreken. Doelgroep: kindercoaches, kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, schoolpsychologen, vertrouwensartsen en andere jeugdhulpverleners.

Matthew Selekman is familietherapeut en mededirecteur van Partners for Collaborative Solutions. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met o.a. opstandig en storend gedrag (thuis en op school), emotieregulatie- en verslavingsproblematiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Matthew Selekman
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789491806438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99