Jeugddelinquentie en gewetensontwikkeling

conceptualisering, diagnostiek en behandeling

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Paperback | Mei 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jeugdige delinquenten die zich niet schamen of schuldig voelen, wat moeten we daar precies over denken en wat moeten we ermee doen? Waar bestaat een tekortschietend geweten uit? Zijn er instrumenten om de mate van gewetensontwikkeling vast te stellen en wat kan er in de behandeling aan gedaan worden? Deze vragen staan centraal in deze bundel en zowel experts op het gebied van onderzoek naar de morele ontwikkeling, als op het terrein van de diagnose en behandeling van jeugdige delinquenten formuleren vanuit hun expertise een antwoord.Jeugddelinquentie en gewetensontwikkeling is allereerst bedoeld voor praktische professionals die vanuit een functie binnen de sector jeugdstrafrecht bij de rechtbank, een instelling belast met het uitvoeren van persoonlijkheidsonderzoeken bij jonge verdachten of een justitiële opvang- en/of behandelinrichting geïnteresseerd zijn in onderzoek naar wat morele ontwikkeling inhoudt, en hoe daar in de diagnose en behandeling van jeugdige delinquenten vorm aan kan worden gegeven. Daarbij biedt het voor studenten criminologie, (ortho)pedagogiek en (ontwikkelings)psychologie een adequaat overzicht van contemporaine theorieën over de gewetensontwikkeling en de verschillende behandelingsmethodieken waar in de praktijk mee gewerkt wordt. De redacteurs van deze bundel zijn verbonden aan de faculteit Psychologie & Pedagogiek van de Vrije Universiteit. Leonie le Sage en Jan Steutel zijn respectievelijk universitair docent en universitair hoofddocent bij de afdeling Onderwijspedagogiek en Opvoedingsfilosofie. Hedy Stegge is bijzonder hoogleraar Ontwikkelingpsychopathologie en tevens werkzaam bij PI Research, een centrum voor onderzoek en ontwikkeling op het terrein van de jeugdzorg en het speciaal onderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066657786
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

Jeugdige delinquenten die zich niet schamen of schuldig voelen, wat moeten we daar precies over denken en wat moeten we ermee doen? Waar bestaat een tekortschietend geweten uit? Zijn er instrumenten om de mate van gewetensontwikkeling vast te stellen en wat kan er in de behandeling aan gedaan worden?
Deze vragen staan centraal in deze bundel en zowel experts op het gebied van onderzoek naar de morele ontwikkeling, als op het terrein van de diagnose en behandeling van jeugdige delinquenten formuleren vanuit hun expertise een antwoord.

Jeugddelinquentie en gewetensontwikkeling is allereerst bedoeld voor praktische professionals die vanuit een functie binnen de sector jeugdstrafrecht bij de rechtbank, een instelling belast met het uitvoeren van persoonlijkheidsonderzoeken bij jonge verdachten of een justitiële opvang- en/of behandelinrichting geïnteresseerd zijn in onderzoek naar wat morele ontwikkeling inhoudt, en hoe daar in de diagnose en behandeling van jeugdige delinquenten vorm aan kan worden gegeven. Daarbij biedt het voor studenten criminologie, (ortho)pedagogiek en (ontwikkelings)psychologie een adequaat overzicht van contemporaine theorieën over de gewetensontwikkeling en de verschillende behandelingsmethodieken waar in de praktijk mee gewerkt wordt.

De redacteurs van deze bundel zijn verbonden aan de faculteit Psychologie & Pedagogiek van de Vrije Universiteit. Leonie le Sage en Jan Steutel zijn respectievelijk universitair docent en universitair hoofddocent bij de afdeling Onderwijspedagogiek en Opvoedingsfilosofie. Hedy Stegge is bijzonder hoogleraar Ontwikkelingpsychopathologie en tevens werkzaam bij PI Research, een centrum voor onderzoek en ontwikkeling op het terrein van de jeugdzorg en het speciaal onderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066657786
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99