Medisch-technisch handelen voor doktersassistenten

Prijs € 60,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J. van Amerongen, F. Hersevoort-Zomer

Paperback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doktersassistenten verrichten veel handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg. In dit basiswerk worden de meest voorkomende medisch technische handelingen voor doktersassistenten uitgewerkt. Daarbij is zoveel mogelijk uitgegaan van de beschikbare beroepsstandaarden. De handelingen worden waar nodig visueel ondersteund met foto's en gevolgd door handige praktijktips. Aan bod komen onder andere hoofdstukken over veilig werken, instrumentenkennis, medicatie toedienen, onderzoeken en behandelingen. De bij dit boek horende website laat van veel handelingen video's zien en geeft toegang tot protocollen waarin de medischtechnische handelingen stap voor stap zijn beschreven. Deze protocollen kunnen zowel gebruikt worden voor toetsing van de kennis, als om de handelingen op een systematische manier aan te leren. Medisch-technisch handelen is de opvolger van Verpleegtechnisch handelen (derde druk). Dit boek is te gebruiken in diverse werkvelden (huisartsenpraktijk, jeugdgezondheidszorg, arbodienst en polikliniek). Door de systematische aanpak is het bij uitstek geschikt voor iedereen die een opleiding tot doktersassistent volgt. Daarnaast is het uitstekend bruikbaar als naslagwerk. Jan van Amerongen is als arts-docent verbonden aan het Alfa-college te Hoogeveen. Daarnaast is hij actief bij de nascholing van doktersassistenten in Noord-Nederland. Frieda Hersevoort-Zomer heeft ruim 20 jaar ervaring als doktersassistent en is als docent verbonden aan het Alfa-college te Hoogeveen. Daarnaast is ze betrokken bij de (na)scholing van doktersassistenten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van Amerongen, F. Hersevoort-Zomer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036809184
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
226

Beschrijving

Doktersassistenten verrichten veel handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg. In dit basiswerk worden de meest voorkomende medisch technische handelingen voor doktersassistenten uitgewerkt. Daarbij is zoveel mogelijk uitgegaan van de beschikbare beroepsstandaarden. De handelingen worden waar nodig visueel ondersteund met foto's en gevolgd door handige praktijktips. Aan bod komen onder andere hoofdstukken over veilig werken, instrumentenkennis, medicatie toedienen, onderzoeken en behandelingen.

De bij dit boek horende website laat van veel handelingen video's zien en geeft toegang tot protocollen waarin de medischtechnische handelingen stap voor stap zijn beschreven. Deze protocollen kunnen zowel gebruikt worden voor toetsing van de kennis, als om de handelingen op een systematische manier aan te leren. Medisch-technisch handelen is de opvolger van Verpleegtechnisch handelen (derde druk).

Dit boek is te gebruiken in diverse werkvelden (huisartsenpraktijk, jeugdgezondheidszorg, arbodienst en polikliniek). Door de systematische aanpak is het bij uitstek geschikt voor iedereen die een opleiding tot doktersassistent volgt. Daarnaast is het uitstekend bruikbaar als naslagwerk.

Jan van Amerongen is als arts-docent verbonden aan het Alfa-college te Hoogeveen. Daarnaast is hij actief bij de nascholing van doktersassistenten in Noord-Nederland.
Frieda Hersevoort-Zomer heeft ruim 20 jaar ervaring als doktersassistent en is als docent verbonden aan het Alfa-college te Hoogeveen. Daarnaast is ze betrokken bij de (na)scholing van doktersassistenten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van Amerongen, F. Hersevoort-Zomer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036809184
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
226

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99