Marte Röling

portretten van een liefde

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ralph Keuning, Karin van Lieverloo, Marte Röling

Paperback | Januari 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Marte Röling - Portretten van een Liefde Marte Röling (Amsterdam 16 december 1939) staat bekend om haar grote schilderijen en beelden. Zij studeerde vanaf haar zestiende aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Vanaf 1959 exposeerde ze zowel in Europa als de Verenigde Staten. Rölings modetekeningen voor Het Parool en haar portretten van koningin Beatrix maakten haar bekend bij het grote publiek. Van jongs af aan wilde Röling monumentaal werken. Kolossale sculpturen, glas-appliqués, plafondschilderingen en theaterdecors ontstonden. Haar werk is wijd verspreid in openbare en bedrijfscollecties en in particuliere verzamelingen. Het gaat Marte Röling om de schoonheid en de ontroering in haar kunst. Vijftig portretten van bijna twee bij twee meter van Henk Jurriaans vormen het middelpunt van Marte Röling - Portretten van een Liefde. Henk Jurriaans en Marte Röling waren 36 jaar samen toen Jurriaans in 2005 overleed. Marte Röling schilderde zijn portretten in de jaren daarna. Het is haar persoonlijke relaas van een grote liefde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ralph Keuning, Karin van Lieverloo, Marte Röling
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040076862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Marte Röling - Portretten van een Liefde

Marte Röling (Amsterdam 16 december 1939) staat bekend om haar grote schilderijen en beelden. Zij studeerde vanaf haar zestiende aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Vanaf 1959 exposeerde ze zowel in Europa als de Verenigde Staten. Rölings modetekeningen voor Het Parool en haar portretten van koningin Beatrix maakten haar bekend bij het grote publiek. Van jongs af aan wilde Röling monumentaal werken. Kolossale sculpturen, glas-appliqués, plafondschilderingen en theaterdecors ontstonden. Haar werk is wijd verspreid in openbare en bedrijfscollecties en in particuliere verzamelingen. Het gaat Marte Röling om de schoonheid en de ontroering in haar kunst.

Vijftig portretten van bijna twee bij twee meter van Henk Jurriaans vormen het middelpunt van Marte Röling - Portretten van een Liefde. Henk Jurriaans en Marte Röling waren 36 jaar samen toen Jurriaans in 2005 overleed. Marte Röling schilderde zijn portretten in de jaren daarna. Het is haar persoonlijke relaas van een grote liefde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ralph Keuning, Karin van Lieverloo, Marte Röling
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040076862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99