Lucian Freud: Painting People

Prijs € 15,99

Uitverkocht

Martin Gayford

Januari 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De beste portretten en modelschilderijen van Lucian Freud Lucian Freud schilderde vanaf de vroege jaren veertig tot aan zijn dood in 2011. 'Lucian Freud: Painting People' brengt uit deze jaren de beste portretten en modelschilderijen van hem samen. De schilderijen zijn aangevuld met een chronologisch beeldverslag van persoonlijke foto's van de kunstenaar, waarvan een aantal niet eerder gepubliceerd. David Hockney, medekunstenaar en vriend , doet verslag van zijn ervaringen als model van Lucian Freud. Daarnaast gaat kunstcriticus Martin Gayford in zijn inleidende essay in op de vraag welke plaats Freud inneemt in de kunstgeschiedenis. Hij biedt de lezer een inkijkje in het persoonlijk leven van de kunstenaar. Wat was Freuds eigen kijk op de kunst van het portretschilderen? - Martin Gayford is kunstcriticus en schrijver. Hij was co-curator van de Constable Portraits-tentoonstelling in de National Portrait Gallery in 2009. - David Hockney is schilder, graficus en fotograaf. Hij was een vriend van Lucian Freud, voor wie hij in 2002 model zat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin Gayford
Uitgever
Groothandel - LB
ISBN
9781855144545
Bindwijze
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De beste portretten en modelschilderijen van Lucian Freud

Lucian Freud schilderde vanaf de vroege jaren veertig tot aan zijn dood in 2011. 'Lucian Freud: Painting People' brengt uit deze jaren de beste portretten en modelschilderijen van hem samen. De schilderijen zijn aangevuld met een chronologisch beeldverslag van persoonlijke foto's van de kunstenaar, waarvan een aantal niet eerder gepubliceerd.

David Hockney, medekunstenaar en vriend , doet verslag van zijn ervaringen als model van Lucian Freud. Daarnaast gaat kunstcriticus Martin Gayford in zijn inleidende essay in op de vraag welke plaats Freud inneemt in de kunstgeschiedenis. Hij biedt de lezer een inkijkje in het persoonlijk leven van de kunstenaar. Wat was Freuds eigen kijk op de kunst van het portretschilderen?

- Martin Gayford is kunstcriticus en schrijver. Hij was co-curator van de Constable Portraits-tentoonstelling in de National Portrait Gallery in 2009.
- David Hockney is schilder, graficus en fotograaf. Hij was een vriend van Lucian Freud, voor wie hij in 2002 model zat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin Gayford
Uitgever
Groothandel - LB
ISBN
9781855144545
Bindwijze
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99