Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen

over observeren, registeren en extra zorg

Prijs € 120,00

Uitverkocht

Wim van Gelder Jr., Hans Stroes

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leerlingvolgsysteem bewegen en spelenDit Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen is ontwikkeld om de bewegings- en spelontwikkeling van kinderen van 2 t/m 16 jaar te kunnen observeren en registreren. De observaties en registratie nemen weinig tijd in beslag. De basale vaardigheden kunnen in vijf minuten geobserveerd worden.De bijbehorende cd-rom - met o.a. alle registratieformulieren - maakt het invoeren van gegevens, het bijhouden en printen van registraties eenvoudig.Door het kennen van het vaardigheidsniveau van kinderen, wordt het beter mogelijk om kinderen optimale kansen te bieden zich op het gebied van spelen en bewegen te ontwikkelen. Het systeem bestaat uit vier onderdelen: motorische vaardigheid, spelinzicht, gedrag in spelsituaties en klein-motorische vaardigheid.Als het kind afhaakt bij het spelen en bewegen in de lessen bewegingsonderwijs en op het schoolplein dan kan extra zorg uitkomst bieden. Hoofdstuk 7 en 8 zijn gewijd aan het geven van extra zorg.Het leerlingvolgsysteem is methodeonafhankelijk en kan in elke accommodatie worden afgenomen. Het leerlingvolgsysteem is ontwikkeld voor professionals die zich bezighouden met bewegende en spelende kinderen; groeps- en vakleerkrachten, interne begeleiders, (motorisch) remedial teachers, leiders van sportverenigingen en kinderfysiotherapeuten. De eerste druk kwam uit in 2002. In deze tweede druk (2010) is de inhoud van het boek ongewijzigd. Wel zijn er aanpassingen en verbeteringen aangebracht in de software van de bijgeleverde cd-rom. Nieuw: De gebruiker kan zelf de keuze maken om met de acht vaardigheden uit het boek of met een verkort systeem - de vier S-en: Stilstaan, Springen - Kracht, Springen - Coördinatie en Stuiten - van de cd-rom te werken. Wim van Gelder jr. heeft het Scholings- en adviesbureau Van Gelder in beweging, is docent bewegingsonderwijs aan de hogeschool INHolland en voorzitter van de Stichting `Motorische Remedial Teaching in beweging’.Hans Stroes heeft het Scholings- en adviesbureau ‘Stroes in beweging’, was bewegingsconsulent en docent aan ALO en Pabo.Van Gelder en Stroes hebben ruime ervaring met (het geven van cursussen) Motorische Remedial Teaching. Samen schreven ze de methode Basislessen bewegingsonderwijs die eveneens is verschenen bij Elsevier.Henk Schweitzer was als schrijfdocent verbonden aan de pabo Haarlem en auteur van Schrijven leer je zo! en Schrijven zonder pen. Hij is momenteel directeur van de basisschool De Kariboe in Heemskerk.Erik Boot is werkzaam als docent aan opleidingen Motorische Remedial Teaching en is gespecialiseerd in het gedrag van kinderen in spel- en beweegsituaties. Tevens is hij werkzaam als docent bij Hogeschool INHolland en het Horizoncollege, afdeling Sport en bewegen in Alkmaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim van Gelder Jr., Hans Stroes
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035231771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen


Dit Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen is ontwikkeld om de bewegings- en spelontwikkeling van kinderen van 2 t/m 16 jaar te kunnen observeren en registreren. De observaties en registratie nemen weinig tijd in beslag. De basale vaardigheden kunnen in vijf minuten geobserveerd worden.
De bijbehorende cd-rom - met o.a. alle registratieformulieren - maakt het invoeren van gegevens, het bijhouden en printen van registraties eenvoudig.

Door het kennen van het vaardigheidsniveau van kinderen, wordt het beter mogelijk om kinderen optimale kansen te bieden zich op het gebied van spelen en bewegen te ontwikkelen. Het systeem bestaat uit vier onderdelen: motorische vaardigheid, spelinzicht, gedrag in spelsituaties en klein-motorische vaardigheid.

Als het kind afhaakt bij het spelen en bewegen in de lessen bewegingsonderwijs en op het schoolplein dan kan extra zorg uitkomst bieden. Hoofdstuk 7 en 8 zijn gewijd aan het geven van extra zorg.

Het leerlingvolgsysteem is methodeonafhankelijk en kan in elke accommodatie worden afgenomen. Het leerlingvolgsysteem is ontwikkeld voor professionals die zich bezighouden met bewegende en spelende kinderen; groeps- en vakleerkrachten, interne begeleiders, (motorisch) remedial teachers, leiders van sportverenigingen en kinderfysiotherapeuten.

De eerste druk kwam uit in 2002. In deze tweede druk (2010) is de inhoud van het boek ongewijzigd. Wel zijn er aanpassingen en verbeteringen aangebracht in de software van de bijgeleverde cd-rom. Nieuw: De gebruiker kan zelf de keuze maken om met de acht vaardigheden uit het boek of met een verkort systeem - de vier S-en: Stilstaan, Springen - Kracht, Springen - Coördinatie en Stuiten - van de cd-rom te werken.

Wim van Gelder jr. heeft het Scholings- en adviesbureau Van Gelder in beweging, is
docent bewegingsonderwijs aan de hogeschool INHolland en voorzitter van de Stichting `Motorische Remedial Teaching in beweging’.

Hans Stroes heeft het Scholings- en adviesbureau ‘Stroes in beweging’, was bewegingsconsulent en docent aan ALO en Pabo.

Van Gelder en Stroes hebben ruime ervaring met (het geven van cursussen) Motorische Remedial Teaching. Samen schreven ze de methode Basislessen bewegingsonderwijs die eveneens is verschenen bij Elsevier.

Henk Schweitzer was als schrijfdocent verbonden aan de pabo Haarlem en auteur van Schrijven leer je zo! en Schrijven zonder pen. Hij is momenteel directeur van de basisschool De Kariboe in Heemskerk.

Erik Boot is werkzaam als docent aan opleidingen Motorische Remedial Teaching en is gespecialiseerd in het gedrag van kinderen in spel- en beweegsituaties. Tevens is hij werkzaam als docent bij Hogeschool INHolland en het Horizoncollege, afdeling Sport en bewegen in Alkmaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim van Gelder Jr., Hans Stroes
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035231771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99