Van leertheorie naar onderwijspraktijk

Prijs € 46,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tjipke van der Veen, Jos van der Wal

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met dit boek leer je de belangrijkste leertheorieën en -principes goed te begrijpen. Je krijgt antwoord op vragen als: 'Hoe kan ik leerlingen een bepaald gedrag aan- of afleren?' of: 'Hoe kunnen leerlingen het best begrippen leren of feiten onthouden?'. Onmisbaar als je leerkracht wilt worden in het basisonderwijs!Waarom kiezen voor Van leertheorie naar onderwijspraktijk?*behandelt de belangrijkste leertheorieën en -principes;* groot aanbod van praktijkopdrachten;*inclusief unieke code voor Prepzone, met handige extra toetsen, flitscolleges en begrippentrainer.Van leertheorie naar onderwijspraktijk beschrijft de belangrijkste leertheoretische principes en je doet kennis op over de rol van het geheugen tijdens het leerproces. Ook probleemoplossend handelen komt aan bod. Dit is een vaardigheid waarnaar in alle professionele contexten wordt gevraagd en je kunt het dan ook zien als een van de belangrijkste vaardigheden in de huidige kennismaatschappij. Verder geeft Van leertheorie naar onderwijspraktijk je uitleg over leerconcepten als werkplekleren, probleemoplossend leren, onderzoekend leren, samenwerkend leren en leren als het construeren van kennis. Daarmee bereidt het je goed voor op een loopbaan voor de klas. In het boek vind je allerlei opdrachten en casussen om zelf met de leerstof te oefenen.De zesde editie van Van leertheorie naar onderwijspraktijk is herzien naar aanleiding van feedback en suggesties van gebruikers. Onderwerpen als het ontstaan en de rol van neuromythes bij het leren, de werking van neurotransmitters bij de overdracht van informatie in ons brein en de invloed van persoonlijke leer- en kennisopvattingen op het leren zijn toegevoegd of verder uitgewerkt. In het hoofdstuk over problemen oplossen komt het uitvoeren van praktijkonderzoek aan bod als een bijzondere vorm van probleemoplossend leren. Van leertheorie naar onderwijspraktijk is ook verkrijgbaar als e-book.Online ondersteuningVoorin je boek staat een unieke code waarmee je toegang krijgt tot Prepzone, een rijke digitale leeromgeving. Hier vind je allerlei toetsvragen, cases, opdrachten, flitscolleges, een begrippentrainer en extra studiemateriaal. Zo kun je je nóg beter voorbereiden op je tentamens!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tjipke van der Veen, Jos van der Wal
Uitgever
Noordhoff Uitgevers
ISBN
9789001866204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Beschrijving

Met dit boek leer je de belangrijkste leertheorieën en -principes goed te begrijpen. Je krijgt antwoord op vragen als: 'Hoe kan ik leerlingen een bepaald gedrag aan- of afleren?' of: 'Hoe kunnen leerlingen het best begrippen leren of feiten onthouden?'. Onmisbaar als je leerkracht wilt worden in het basisonderwijs!

Waarom kiezen voor Van leertheorie naar onderwijspraktijk?

*behandelt de belangrijkste leertheorieën en -principes;
* groot aanbod van praktijkopdrachten;
*inclusief unieke code voor Prepzone, met handige extra toetsen, flitscolleges en begrippentrainer.

Van leertheorie naar onderwijspraktijk beschrijft de belangrijkste leertheoretische principes en je doet kennis op over de rol van het geheugen tijdens het leerproces. Ook probleemoplossend handelen komt aan bod. Dit is een vaardigheid waarnaar in alle professionele contexten wordt gevraagd en je kunt het dan ook zien als een van de belangrijkste vaardigheden in de huidige kennismaatschappij. Verder geeft Van leertheorie naar onderwijspraktijk je uitleg over leerconcepten als werkplekleren, probleemoplossend leren, onderzoekend leren, samenwerkend leren en leren als het construeren van kennis. Daarmee bereidt het je goed voor op een loopbaan voor de klas. In het boek vind je allerlei opdrachten en casussen om zelf met de leerstof te oefenen.

De zesde editie van Van leertheorie naar onderwijspraktijk is herzien naar aanleiding van feedback en suggesties van gebruikers. Onderwerpen als het ontstaan en de rol van neuromythes bij het leren, de werking van neurotransmitters bij de overdracht van informatie in ons brein en de invloed van persoonlijke leer- en kennisopvattingen op het leren zijn toegevoegd of verder uitgewerkt. In het hoofdstuk over problemen oplossen komt het uitvoeren van praktijkonderzoek aan bod als een bijzondere vorm van probleemoplossend leren. Van leertheorie naar onderwijspraktijk is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Voorin je boek staat een unieke code waarmee je toegang krijgt tot Prepzone, een rijke digitale leeromgeving. Hier vind je allerlei toetsvragen, cases, opdrachten, flitscolleges, een begrippentrainer en extra studiemateriaal. Zo kun je je nóg beter voorbereiden op je tentamens!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tjipke van der Veen, Jos van der Wal
Uitgever
Noordhoff Uitgevers
ISBN
9789001866204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99