Johnny Beerens

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Johnny Beerens, Lo van Driel

Hardback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen in Zeeland en ver daarbuiten kent de watertoren van het Zeeuws-Vlaamse Oostburg, met de denkbeeldige scheur en de waterdruppels. Minder mensen weten dat deze schildering is gemaakt door Johnny Beerens. Ook de vijf enorme broden en twee vissen op de graansilo van Breskens zijn van zijn hand. Behalve monumentaal werk maakt Beerens bijzondere schilderijen. Gedurende de laatste vijftien jaar heeft hij zich ontwikkeld van een figuratief schilder van portretten en landschappen, tot iemand die op groot formaat verslag doet van geconcentreerd kijken naar mossen, gewassen, besneeuwde stenen, ijs, omgeploegde aarde, water, licht. Zijn werk staat in een traditie van figuratief vakmanschap. Door het eigenzinnig werken op zelfgeschept papier, met allerlei materialen, laag na laag opgebouwd, is zijn werk niettemin vernieuwend. Bovendien is zijn uitvergroten van details bijzonder: verweerde palen, begroeide stenen, de grens van land en zee. Door de zeer grote formaten dient de beschouwer afstand te nemen, maar de precieze detaillering van Beerens’ werk nodigt juist uit om deze afstand te overbruggen. Deze uitgave biedt een indrukwekkend overzicht van het werk van Johnny Beerens. Met tekstbijdragen van Lo van Driel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johnny Beerens, Lo van Driel
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057307003
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Iedereen in Zeeland en ver daarbuiten kent de watertoren van het Zeeuws-Vlaamse Oostburg, met de denkbeeldige scheur en de waterdruppels. Minder mensen weten dat deze schildering is gemaakt door Johnny Beerens. Ook de vijf enorme broden en twee vissen op de graansilo van Breskens zijn van zijn hand.
Behalve monumentaal werk maakt Beerens bijzondere schilderijen. Gedurende de laatste vijftien jaar heeft hij zich ontwikkeld van een figuratief schilder van portretten en landschappen, tot iemand die op groot formaat verslag doet van geconcentreerd kijken naar mossen, gewassen, besneeuwde stenen, ijs, omgeploegde aarde, water, licht. Zijn werk staat in een traditie van figuratief vakmanschap. Door het eigenzinnig werken op zelfgeschept papier, met allerlei materialen, laag na laag opgebouwd, is zijn werk niettemin vernieuwend. Bovendien is zijn uitvergroten van details bijzonder: verweerde palen, begroeide stenen, de grens van land en zee. Door de zeer grote formaten dient de beschouwer afstand te nemen, maar de precieze detaillering van Beerens’ werk nodigt juist uit om deze afstand te overbruggen.
Deze uitgave biedt een indrukwekkend overzicht van het werk van Johnny Beerens. Met tekstbijdragen van Lo van Driel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johnny Beerens, Lo van Driel
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057307003
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99