Jeugdzorg en jeugdbeleid

Prijs € 22,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A.J. van Montfoort, C.P.G. Tilanus

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jeugdzorg en jeugdbeleid staan sterk in de belangstelling van de politiek en de publieke opinie. Jarenlang zijn de boeken van Tilanus het standaardwerk geweest over het overheidsbeleid voor de jeugdzorg en het gemeentelijk jeugdbeleid. Na de vele veranderingen in het beleid, onder meer door het invoeren van de Wet op de jeugdzorg en het versterken van het gemeentelijk jeugdbeleid, verschijnt er nu een geheel nieuw boek, waarin een compleet overzicht gegeven wordt van het actuele beleid ten aanzien van jeugdzorg en jeugdbeleid. Het boek geeft uitleg over de Wet op de jeugdzorg, het bureau jeugdzorg en de zorgaanbieders, inclusief de justitiële jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen en de zorg voor jeugdigen met een verstandelijke beperking. Daarnaast wordt het gemeentelijk jeugdbeleid behandeld, van de jeugdgezondheidszorg tot het jeugd- en jongerenwerk, waarbij ook de ontwikkeling van het centrum voor jeugd en gezin aan bod komt. Het beleid wordt beschreven vanuit een kader, waarmee inzichtelijk gemaakt wordt hoe het beleid zich ontwikkelt en welke lange termijn doelstellingen de overheid nastreeft met de verschillende beleidsmaatregelen. De geschiedenis van het beleid wordt beknopt beschreven. Het boek heeft niet de pretentie van een volledige geschiedschrijving, maar het beleid van vandaag bouwt voort op het beleid in het verleden. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen in het beleid helpt de lezer het huidige beleid te doorgronden. Het boek is uitermate geschikt voor het hoger beroepsonderwijs en voor universitaire studenten die een overzicht van het beleidsterrein nodig hebben. Voorts is het nuttig voor iedereen die werkt in of ten behoeve van jeugdzorg en jeugdbeleid en voor een ieder die een goed inzicht wil verkrijgen in een beleidsterrein, dat vaak complex genoemd wordt.Adri van Montfoort is directeur van Adviesbureau Van Montfoort, lector Jeugdzorg en Jeugdbeleid bij de Hogeschool Leiden en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Den Haag.Kees Tilanus heeft decennia lang gewerkt bij de rijksoverheid op het terrein van jeugdzorg en jeugdbeleid en als parttime docent in het hoger beroepsonderwijs. Hij schreef diverse boeken over jeugdzorg en beleid. Inmiddels is hij gepensioneerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.J. van Montfoort, C.P.G. Tilanus
Uitgever
SWP
ISBN
9789066658677
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Jeugdzorg en jeugdbeleid staan sterk in de belangstelling van de politiek en de publieke opinie. Jarenlang zijn de boeken van Tilanus het standaardwerk geweest over het overheidsbeleid voor de jeugdzorg en het gemeentelijk jeugdbeleid. Na de vele veranderingen in het beleid, onder meer door het invoeren van de Wet op de jeugdzorg en het versterken van het gemeentelijk jeugdbeleid, verschijnt er nu een geheel nieuw boek, waarin een compleet overzicht gegeven wordt van het actuele beleid ten aanzien van jeugdzorg en jeugdbeleid.

Het boek geeft uitleg over de Wet op de jeugdzorg, het bureau jeugdzorg en de zorgaanbieders, inclusief de justitiële jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen en de zorg voor jeugdigen met een verstandelijke beperking. Daarnaast wordt het gemeentelijk jeugdbeleid behandeld, van de jeugdgezondheidszorg tot het jeugd- en jongerenwerk, waarbij ook de ontwikkeling van het centrum voor jeugd en gezin aan bod komt.

Het beleid wordt beschreven vanuit een kader, waarmee inzichtelijk gemaakt wordt hoe het beleid zich ontwikkelt en welke lange termijn doelstellingen de overheid nastreeft met de verschillende beleidsmaatregelen. De geschiedenis van het beleid wordt beknopt beschreven. Het boek heeft niet de pretentie van een volledige geschiedschrijving, maar het beleid van vandaag bouwt voort op het beleid in het verleden. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen in het beleid helpt de lezer het huidige beleid te doorgronden.

Het boek is uitermate geschikt voor het hoger beroepsonderwijs en voor universitaire studenten die een overzicht van het beleidsterrein nodig hebben. Voorts is het nuttig voor iedereen die werkt in of ten behoeve van jeugdzorg en jeugdbeleid en voor een ieder die een goed inzicht wil verkrijgen in een beleidsterrein, dat vaak complex genoemd wordt.

Adri van Montfoort is directeur van Adviesbureau Van Montfoort, lector Jeugdzorg en Jeugdbeleid bij de Hogeschool Leiden en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Den Haag.
Kees Tilanus heeft decennia lang gewerkt bij de rijksoverheid op het terrein van jeugdzorg en jeugdbeleid en als parttime docent in het hoger beroepsonderwijs. Hij schreef diverse boeken over jeugdzorg en beleid. Inmiddels is hij gepensioneerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.J. van Montfoort, C.P.G. Tilanus
Uitgever
SWP
ISBN
9789066658677
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99