Handboek jeugdzorg 2 methodieken van programma's

methodieken van programma's

Prijs € 78,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | November 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Handboek jeugdzorg (in twee delen) biedt een gedegen overzicht van alle relevante aspecten van de jeugdzorg: achtergronden, doelgroepen en de dagelijkse praktijk. Gekozen is voor een breed werkveld – breder dan de hulp die in het kader van de Wet op de Jeugdzorg wordt geboden – ook jeugdbeschermingsmaatregelen, de geestelijke gezondheidszorg en het preventieve en opvoedingsondersteunende aanbod komen in dit handboek aan de orde. Ieder hoofdstuk is geschreven door een auteur die op dat terrein gezaghebbend is. Dit deel (deel 2) van Handboek jeugdzorg gaat over de dagelijkse uitvoeringspraktijk van de jeugdzorg. Methodieken en zorgprogramma's staan hierin centraal. Onderdeel A belicht de preventie; onderdeel B gaat over zorg en gezag. Alle hoofdstukken van onderdeel C hebben betrekking op zorgprogramma"s voor kinderen of jongeren die (deels) niet meer thuis verblijven. Onderdeel D bespreekt methodieken en programma"s waarbij het accent ligt op de begeleiding in het dagelijks leven. Deel 2 wordt afgesloten met onderdeel E, dat gaat over therapeutische methodieken die vaak in de jeugdzorg worden toegepast. Deel 1 behandelt de achtergronden en doelgroepen in de jeugdzorg

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031346417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
568

Beschrijving

Handboek jeugdzorg (in twee delen) biedt een gedegen overzicht van alle relevante aspecten van de jeugdzorg: achtergronden, doelgroepen en de dagelijkse praktijk. Gekozen is voor een breed werkveld – breder dan de hulp die in het kader van de Wet op de Jeugdzorg wordt geboden – ook jeugdbeschermingsmaatregelen, de geestelijke gezondheidszorg en het preventieve en opvoedingsondersteunende aanbod komen in dit handboek aan de orde. Ieder hoofdstuk is geschreven door een auteur die op dat terrein gezaghebbend is.

Dit deel (deel 2) van Handboek jeugdzorg gaat over de dagelijkse uitvoeringspraktijk van de jeugdzorg. Methodieken en zorgprogramma's staan hierin centraal. Onderdeel A belicht de preventie; onderdeel B gaat over zorg en gezag. Alle hoofdstukken van onderdeel C hebben betrekking op zorgprogramma"s voor kinderen of jongeren die (deels) niet meer thuis verblijven. Onderdeel D bespreekt methodieken en programma"s waarbij het accent ligt op de begeleiding in het dagelijks leven. Deel 2 wordt afgesloten met onderdeel E, dat gaat over therapeutische methodieken die vaak in de jeugdzorg worden toegepast.

Deel 1 behandelt de achtergronden en doelgroepen in de jeugdzorg

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031346417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
568

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99