Het lichte meisje en Seneca | Metamorfose

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Taco Veldstra

Paperback | Juni 2015 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 3 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Twee gebundelde verhalen. 'Het lichte meisje en Seneca' is een authentiek verhaal. Birute, wat in het Litouws sneeuw betekent, verzocht mij haar levensverhaal te beschrijven. Het verhaal is een aangrijpend verslag van haar leven. Via het criminele circuit komt ze gedwongen in de prostitutie terecht. In achttien hoofdstukken vertel ik haar verhaal beginnend met een aforisme van Seneca. Ze wordt gedwongen Seneca te lezen. Maar door haar angst voor represailles neemt ze de teksten niet bewust op. Maar wel onbewust. Seneca spreekt voortdurend haar bemoedigend en met wijsheid toe zodat zij alle liederlijkheid en folteringen kan doorstaan. 'Metamorfose' is een verhaal dat gaat over de discriminatie van lelijke mensen. George, een intellectueel met een misvormd uiterlijk, kan geen contact maken of een baan vinden na zijn cum laude, universitaire studie Latijn en Grieks. Maar de goden grijpen in. Hij rijdt tegen een boom en wordt door een plastisch chirurg omgetoverd tot een mooie man. Als mooie man lukt hem alles; hij krijgt een baan bij De Bezige Bij en blijkt een enorm talent voor tennis te hebben. Ook de liefde lacht hem toe. Maar geluk kan niet altijd voortduren. Mephistoles grijpt in en er vinden aanslagen op hem en zijn vriendin plaats. Het verhaal speelt zich grotendeels af in de tenniswereld. De essentie van het verhaal is dat lelijke mensen worden gediscrimineerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Taco Veldstra
Uitgever
Literoza
ISBN
9789048490585
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
178

Beschrijving

Twee gebundelde verhalen.

'Het lichte meisje en Seneca' is een authentiek verhaal. Birute, wat in het Litouws sneeuw betekent, verzocht mij haar levensverhaal te beschrijven. Het verhaal is een aangrijpend verslag van haar leven. Via het criminele circuit komt ze gedwongen in de prostitutie terecht. In achttien hoofdstukken vertel ik haar verhaal beginnend met een aforisme van Seneca. Ze wordt gedwongen Seneca te lezen. Maar door haar angst voor represailles neemt ze de teksten niet bewust op. Maar wel onbewust. Seneca spreekt voortdurend haar bemoedigend en met wijsheid toe zodat zij alle liederlijkheid en folteringen kan doorstaan.

'Metamorfose' is een verhaal dat gaat over de discriminatie van lelijke mensen. George, een intellectueel met een misvormd uiterlijk, kan geen contact maken of een baan vinden na zijn cum laude, universitaire studie Latijn en Grieks. Maar de goden grijpen in. Hij rijdt tegen een boom en wordt door een plastisch chirurg omgetoverd tot een mooie man. Als mooie man lukt hem alles; hij krijgt een baan bij De Bezige Bij en blijkt een enorm talent voor tennis te hebben. Ook de liefde lacht hem toe.
Maar geluk kan niet altijd voortduren. Mephistoles grijpt in en er vinden aanslagen op hem en zijn vriendin plaats. Het verhaal speelt zich grotendeels af in de tenniswereld. De essentie van het verhaal is dat lelijke mensen worden gediscrimineerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Taco Veldstra
Uitgever
Literoza
ISBN
9789048490585
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
178

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99