Angstaanjagend mooi

Prijs € 19,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Taco Veldstra

Paperback | September 2017 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 154 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, heeft de dan twintigjarige Pier daar de eerste tijd niet zoveel last van. Zijn ouders drijven hotel-restaurant Wielzicht, even buiten Leeuwarden, en varen hun eigen koers wat de Duitse bezetter en de houding ten opzichte van de Joden betreft. Pier is zo gelukkig om de beeldschone Marije te ontmoeten, met wie hij een stormachtige relatie begint. Een inschattingsfout komt hun duur te staan. Zowel Pier als Marije wordt opgehaald en meegenomen naar Duitsland, om daar mee te doen aan het Lebensborn-project. Dit project, bedacht door Heinrich Himmler, begon met een publiciteitscampagne om alle arische vrouwen en meisjes zoveel mogelijk kinderen te laten baren. Vanwege hun arische uiterlijk met blonde haren, blauwe ogen en sterke bouw, zijn Pier en Marije geschikte kandidaten voor dit project. Ze worden vrijwel onmiddellijk van elkaar gescheiden, maar beloven elkaar geestelijk trouw. Pier en Marije vechten los van elkaar voor hun vrijheid en integriteit. In deze spannende, romantische en intrigerende roman komt een bijna vergeten stukje geschiedenis op beeldende wijze opnieuw tot leven.Taco Veldstra is vooral bekend als sportdocent. Aanvankelijk gaf hij volleybal, tennis, conditietraining en boksen. Daarna ontwikkelde hij trainingen op muziek. Onder de naam Tacoyo Nederland geven docenten door het hele land deze training, gericht op stressreductie en vetverbranding. Daarnaast richt hij zich op het schrijven. Van zijn hand verschenen de boeken Tacoyo: anti-stresstraining, Liefdevol, Verzeker je tegen doodlachen en Het lichte meisje en Seneca/Metamorfose.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Taco Veldstra
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089549839
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, heeft de dan twintigjarige Pier daar de eerste tijd niet zoveel last van. Zijn ouders drijven hotel-restaurant Wielzicht, even buiten Leeuwarden, en varen hun eigen koers wat de Duitse bezetter en de houding ten opzichte van de Joden betreft. Pier is zo gelukkig om de beeldschone Marije te ontmoeten, met wie hij een stormachtige relatie begint. Een inschattingsfout komt hun duur te staan. Zowel Pier als Marije wordt opgehaald en meegenomen naar Duitsland, om daar mee te doen aan het Lebensborn-project. Dit project, bedacht door Heinrich Himmler, begon met een publiciteitscampagne om alle arische vrouwen en meisjes zoveel mogelijk kinderen te laten baren.
Vanwege hun arische uiterlijk met blonde haren, blauwe ogen en sterke bouw, zijn Pier en Marije geschikte kandidaten voor dit project. Ze worden vrijwel onmiddellijk van elkaar gescheiden, maar beloven elkaar geestelijk trouw. Pier en Marije vechten los van elkaar voor hun vrijheid en integriteit.
In deze spannende, romantische en intrigerende roman komt een bijna vergeten stukje geschiedenis op beeldende wijze opnieuw tot leven.

Taco Veldstra is vooral bekend als sportdocent. Aanvankelijk gaf hij volleybal, tennis, conditietraining en boksen. Daarna ontwikkelde hij trainingen op muziek. Onder de naam Tacoyo Nederland geven docenten door het hele land deze training, gericht op stressreductie en vetverbranding. Daarnaast richt hij zich op het schrijven. Van zijn hand verschenen de boeken Tacoyo: anti-stresstraining, Liefdevol, Verzeker je tegen doodlachen en Het lichte meisje en Seneca/Metamorfose.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Taco Veldstra
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089549839
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99