Handboek slaap en slaapstoornissen

Prijs € 95,60

Uitverkocht

Johan Verbraecken, Bertien Buyse

Paperback | Januari 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Dit handboek geeft een overzicht van de fundamentele aspecten van slaap en de belangrijkste slaapstoornissen. Er is veel aandacht voor zowel de fysiologie, pathofysiologie als de klinische benadering en behandeling. Er wordt gestreefd naar een overzichtelijk geheel dat vlot leest en alle essentiële informatie bevat. Het boek richt zich in de eerste plaats tot professionals in de (slaap)geneeskunde, zowel artsen als paramedici (slaaplaboranten, OSASverpleegkundigen, KNF-laboranten, nurse practioners, longfunctieanalisten) maar het kan ook nuttig zijn voor fundamentele wetenschappers, psychologen, studenten en leken die zich willen verdiepen in slaap. Tevens wordt bijzondere aandacht besteed aan de diagnostiek en de behandeling van slaapstoornissen bij kinderen. Kortom, het boek kan dienen als een praktische gids bij de diagnose en behandeling van slaapstoornissen in de dagelijkse praktijk.De auteurs van het handboek zijn ervaren docenten en clinici verbonden aan de academische slaapcentra van Antwerpen, Leuven, Amsterdam en Den Haag.OVER DE AUTEURSJOHAN VERBRAECKEN (B) is longarts en medisch coördinator van het Slaapcentrum UZA (Antwerpen) en vice-president van de BASS.BERTIEN BUYSE (B) is longarts en verantwoordelijke van het Slaapcentrum UZ Leuven en vicepresident van de BASS.HANS HAMBURGER (NL) is neuroloog en verantwoordelijke van het Slaapcentrum Slotervaartziekenhuis (Amsterdam) en voorzitter van de NSWO.VIVIANE VAN KASTEEL (NL) is neuroloog in het Slaapcentrum Medisch Centrum Haaglanden (Den Haag) en lid van de Wetenschapscommissie van het NSWO.REINDERT VAN STEENWIJK (NL) is longarts te Amsterdam (AMC) en voorzitter van de WAS van de Nederlandse longartsenvereniging.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Verbraecken, Bertien Buyse
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033489242
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
704

Beschrijving

Dit handboek geeft een overzicht van de fundamentele aspecten van slaap en de belangrijkste slaapstoornissen. Er is veel aandacht voor zowel de fysiologie, pathofysiologie als de klinische benadering en behandeling. Er wordt gestreefd naar een overzichtelijk geheel dat vlot leest en alle essentiële informatie bevat. Het boek richt zich in de eerste plaats tot professionals in de (slaap)geneeskunde, zowel artsen als paramedici (slaaplaboranten, OSASverpleegkundigen, KNF-laboranten, nurse practioners, longfunctieanalisten) maar het kan ook nuttig zijn voor fundamentele wetenschappers, psychologen, studenten en leken die zich willen verdiepen in slaap. Tevens wordt bijzondere aandacht besteed aan de diagnostiek en de behandeling van slaapstoornissen bij kinderen. Kortom, het boek kan dienen als een praktische gids bij de diagnose en behandeling van slaapstoornissen in de dagelijkse praktijk.

De auteurs van het handboek zijn ervaren docenten en clinici verbonden aan de academische slaapcentra van Antwerpen, Leuven, Amsterdam en Den Haag.

OVER DE AUTEURS
JOHAN VERBRAECKEN (B) is longarts en medisch coördinator van het Slaapcentrum UZA (Antwerpen) en vice-president van de BASS.

BERTIEN BUYSE (B) is longarts en verantwoordelijke van het Slaapcentrum UZ Leuven en vicepresident van de BASS.

HANS HAMBURGER (NL) is neuroloog en verantwoordelijke van het Slaapcentrum Slotervaartziekenhuis (Amsterdam) en voorzitter van de NSWO.

VIVIANE VAN KASTEEL (NL) is neuroloog in het Slaapcentrum Medisch Centrum Haaglanden (Den Haag) en lid van de Wetenschapscommissie van het NSWO.

REINDERT VAN STEENWIJK (NL) is longarts te Amsterdam (AMC) en voorzitter van de WAS van de Nederlandse longartsenvereniging.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Verbraecken, Bertien Buyse
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033489242
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
704

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99