Internationale machtsverhoudingen na 1945

Prijs € 47,50

Uitverkocht

R. Hoff

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds de val van de Berlijnse Muur in 1989 en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie zijn de machtsverhoudingen in de wereld drastisch veranderd. De relatief stabiele periode van de Koude Oorlog, waarbij het machtsevenwicht was gebaseerd op wederzijdse afschrikking, kwam ten einde. Sindsdien wordt de enig overgebleven supermacht, de VS, geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. In 'Internationale machtsverhoudingen na 1945' wordt een overzicht gegeven van de politieke geschiedenis van de wereld sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarbij ligt de nadruk op de strijd om de macht tussen de grote mogendheden. In drie delen wordt geschetst hoe de Koude Oorlog ontstond, zich ontwikkelde en afliep. In de laatste twee delen wordt aandacht besteed aan de periode na de Koude Oorlog, en de betekenis van '11 september' voor de internationale politieke verhoudingen. Aan de hand van de recente geschiedenis komen diverse aspecten van machtspolitiek, diplomatie en de werking van internationale betrekkingen aan de orde. Het boek geeft inzicht in hoe het spel van de macht wordt gespeeld en helpt daarmee ook actuele ontwikkelingen in perspectief te plaatsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Hoff
Uitgever
Boom bestuurskunde
ISBN
9789047300700
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
311

Beschrijving

Sinds de val van de Berlijnse Muur in 1989 en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie zijn de machtsverhoudingen in de wereld drastisch veranderd. De relatief stabiele periode van de Koude Oorlog, waarbij het machtsevenwicht was gebaseerd op wederzijdse afschrikking, kwam ten einde. Sindsdien wordt de enig overgebleven supermacht, de VS, geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.

In 'Internationale machtsverhoudingen na 1945' wordt een overzicht gegeven van de politieke geschiedenis van de wereld sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarbij ligt de nadruk op de strijd om de macht tussen de grote mogendheden. In drie delen wordt geschetst hoe de Koude Oorlog ontstond, zich ontwikkelde en afliep. In de laatste twee delen wordt aandacht besteed aan de periode na de Koude Oorlog, en de betekenis van '11 september' voor de internationale politieke verhoudingen.

Aan de hand van de recente geschiedenis komen diverse aspecten van machtspolitiek, diplomatie en de werking van internationale betrekkingen aan de orde. Het boek geeft inzicht in hoe het spel van de macht wordt gespeeld en helpt daarmee ook actuele ontwikkelingen in perspectief te plaatsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Hoff
Uitgever
Boom bestuurskunde
ISBN
9789047300700
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
311

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99