Geloven in inclusie

over zingeving en participatie van mensen met een verstandelijke beperking

Prijs € 19,60

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over het boek:Op welke wijze draagt geestelijke verzorging bij aan de kwaliteit van bestaan en inclusie van mensen met een verstandelijke beperking?Tien jaar geleden besloten zorgaanbieders in Zeeland het roer om te gooien en geestelijke verzorging niet langer intramuraal te organiseren. Samen met kerken en familieverenigingen werd Stichting GeeVer opgericht met als doel het bevorderen van geestelijke verzorging op een wijze die recht doet aan de persoonlijke keuzevrijheid en die bevordert dat levensbeschouwelijke organisaties open staan voor mensen met een verstandelijke beperking.Met dit boek wordt de balans opgemaakt. Het vermeldt successen en positieve ervaringen die bijdragen aan de participatie van mensen met een verstandelijke beperking en daarmee aan hun kwaliteit van bestaan. Twee bijdragen uit het buitenland zijn bij wijze van voorbeeld opgenomen maar het signaleert ook knelpunten en stelt vragen aan zorgaanbieders en aan levensbeschouwelijke organisaties. Het toont aan dat er nog altijd een groot tekort is aan aandacht voor levensvragen en zingeving van mensen met een verstandelijke beperking en dat een beperking in deze samenleving voor velen nog altijd uitsluiting betekent, zelfs in de kerk. Gedichten van mensen met een beperking zelf maken het boek compleet.Over de auteur(s):Dr. Jos van Loon, orthopedagoog, is manager Inhoudelijke Ondersteuning bij Stichting Arduin. Hij is gastprofessor aan de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent, waarbij hij zich onder meer richt op het thema Kwaliteit van Bestaan. Jos van Loon is vanaf de oprichting als bestuurslid verbonden aan Stichting GeeVer.Anneloes Steglich-Lentz, sociaal cultureel werkster, heeft een lange staat van dienst in het kerkelijk opbouwwerk en het interculturele vrouwenwerk. Zij is als gemeentelijk adviseur verbonden aan de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en werkt als consulent levensbeschouwing bij Stichting Geever. Van haar zoon Julian, die na een ziekte meervoudig beperkt werd, leerde zij de kunst van totale communicatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Garant
ISBN
9789044129946
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Beschrijving

Over het boek:

Op welke wijze draagt geestelijke verzorging bij aan de kwaliteit van bestaan en inclusie van mensen met een verstandelijke beperking?

Tien jaar geleden besloten zorgaanbieders in Zeeland het roer om te gooien en geestelijke verzorging niet langer intramuraal te organiseren. Samen met kerken en familieverenigingen werd Stichting GeeVer opgericht met als doel het bevorderen van geestelijke verzorging op een wijze die recht doet aan de persoonlijke keuzevrijheid en die bevordert dat levensbeschouwelijke organisaties open staan voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met dit boek wordt de balans opgemaakt. Het vermeldt successen en positieve ervaringen die bijdragen aan de participatie van mensen met een verstandelijke beperking en daarmee aan hun kwaliteit van bestaan. Twee bijdragen uit het buitenland zijn bij wijze van voorbeeld opgenomen maar het signaleert ook knelpunten en stelt vragen aan zorgaanbieders en aan levensbeschouwelijke organisaties. Het toont aan dat er nog altijd een groot tekort is aan aandacht voor levensvragen en zingeving van mensen met een verstandelijke beperking en dat een beperking in deze samenleving voor velen nog altijd uitsluiting betekent, zelfs in de kerk. Gedichten van mensen met een beperking zelf maken het boek compleet.

Over de auteur(s):
Dr. Jos van Loon, orthopedagoog, is manager Inhoudelijke Ondersteuning bij Stichting Arduin. Hij is gastprofessor aan de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent, waarbij hij zich onder meer richt op het thema Kwaliteit van Bestaan. Jos van Loon is vanaf de oprichting als bestuurslid verbonden aan Stichting GeeVer.

Anneloes Steglich-Lentz, sociaal cultureel werkster, heeft een lange staat van dienst in het kerkelijk opbouwwerk en het interculturele vrouwenwerk. Zij is als gemeentelijk adviseur verbonden aan de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en werkt als consulent levensbeschouwing bij Stichting Geever. Van haar zoon Julian, die na een ziekte meervoudig beperkt werd, leerde zij de kunst van totale communicatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Garant
ISBN
9789044129946
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99