Farmacotherapie bij ouderen

anders dan anders?

Prijs € 29,00

Uitverkocht

Jan van Ingen Schenau

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ouderen zijn farmacotherapeutisch gezien geen aliens en komen niet van Mars. Niettemin zijn er wel enige verschillen vergeleken met jongere leeftijdsgroepen.Begin 2015 is mijn boek "Medicijnen voor Senioren' uitgekomen, dat speciaal voor ouderen is geschreven. Een belangrijke reden om dat boek te schrijven was om inzicht te geven in wat medicijnen zijn. Een andere belangrijke reden is om te schrijven over medicijnen voor senioren. Dus welke risico's van medicijngebruik liggen specifiek bij deze leeftijdsgroep op de loer? Kennis van zaken is daarom voor de gebruiker van belang.Dit boek is speciaal voor artsen geschreven waarbij de medicatie bij ouderen op de voorgrond staat. Wat zegt het Farmacotherapeutisch Kompas over ouderen? Wat zeggen de NHG Standaarden over senioren? En andere richtlijnen? In dit boek zullen medicijngroepen aan bod komen die een rol spelen bij de farmacotherapie bij ouderen. Ook de indicaties van geneesmiddelen worden besproken, waarbij ziektebeelden worden toegelicht alleen op de onderdelen waar het op ouderen toepasbaar is. Therapieën en richtlijnen zullen gescreend worden op medicamenteuze adviezen voor of kanttekeningen bij ouderen. Tevens zullen recente wetenschappelijke studies over ouderen kort besproken worden. Verder komen adviezen voor kwetsbare ouderen aan bod en de STOPP en START criteria.Jan van Ingen Schenau, senior en werkzaam geweest als specialist ouderengeneeskunde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan van Ingen Schenau
Uitgever
Silhouet
ISBN
9789081450584
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Beschrijving

Ouderen zijn farmacotherapeutisch gezien geen aliens en komen niet van Mars. Niettemin zijn er wel enige verschillen vergeleken met jongere leeftijdsgroepen.
Begin 2015 is mijn boek "Medicijnen voor Senioren' uitgekomen, dat speciaal voor ouderen is geschreven. Een belangrijke reden om dat boek te schrijven was om inzicht te geven in wat medicijnen zijn. Een andere belangrijke reden is om te schrijven over medicijnen voor senioren. Dus welke risico's van medicijngebruik liggen specifiek bij deze leeftijdsgroep op de loer? Kennis van zaken is daarom voor de gebruiker van belang.
Dit boek is speciaal voor artsen geschreven waarbij de medicatie bij ouderen op de voorgrond staat. Wat zegt het Farmacotherapeutisch Kompas over ouderen? Wat zeggen de NHG Standaarden over senioren? En andere richtlijnen? In dit boek zullen medicijngroepen aan bod komen die een rol spelen bij de farmacotherapie bij ouderen. Ook de indicaties van geneesmiddelen worden besproken, waarbij ziektebeelden worden toegelicht alleen op de onderdelen waar het op ouderen toepasbaar is. Therapieën en richtlijnen zullen gescreend worden op medicamenteuze adviezen voor of kanttekeningen bij ouderen. Tevens zullen recente wetenschappelijke studies over ouderen kort besproken worden. Verder komen adviezen voor kwetsbare ouderen aan bod en de STOPP en START criteria.
Jan van Ingen Schenau, senior en werkzaam geweest als specialist ouderengeneeskunde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan van Ingen Schenau
Uitgever
Silhouet
ISBN
9789081450584
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99