Kijk op medicijnen

Prijs € 49,25

Tijdelijk niet beschikbaar

Arijan J. Porsius

Hardback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij het vaststellen van het medicatiebeleid van patiënten gaat het in de meeste gevallen goed. Toch zijn er ook nog onnodige missers. Een kritische kijk op medicijnen is geen overbodige luxe. Wat is de rationele aanpak van een aantal veelvoorkomende ziekten? Welke combinaties van medicijnen zijn ongewenst en waarom? Hoe verwerkt ons lichaam de chemische stoffen en wat zijn de risico's? Waarom en wanneer ontstaan bijwerkingen? Is er nog een plaats voor alternatieve geneeswijzen? Hoe zit het met de invloed van de farmaceutische industrie? Wat is in dit verband de rol van apothekers, huisartsen en medisch specialisten? Op al deze intrigerende vragen geeft Kijk op medicijnen een beredeneerd antwoord.In dit boek geeft de auteur een heldere uitleg over tal van veelvoorkomende ziekteprocessen, zoals hoge bloeddruk, hartfalen, astma, maagdarmproblemen, ziekte van Alzheimer en het symptoom pijn. Ook de werkingsmechanismen van bepaalde medicamenten worden uitvoerig behandeld: van aspirine, antibiotica en ontstekingsremmers tot medicijnen tegen een hoge bloeddruk of trombose.Kijk op medicijnen is toegankelijk geschreven en duidelijk geïllustreerd. Het boek is waardevol voor alle professionals in de gezondheidszorg, zoals artsen, apothekers, tandartsen, verpleegkundigen en praktijkassistenten. Ook is dit boek uitermate geschikt voor de geïnteresseerde leek: het kan de patiënt van groot nut zijn in gesprekken met arts of apotheker over zijn geneesmiddelengebruik.Over de auteurArijan Porsius studeerde farmacie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was als hoogleraar in de farmacotherapie verbonden aan, achtereenvolgens, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Hij gaf ruim veertig jaar onderwijs in de effecten en de toepassing van geneesmiddelen. Zijn onderzoek betrof de bestudering van diverse aspecten van de (farmacologische) werking van geneesmiddelen. Ook onderzocht hij hoe het in ons land gesteld is met de kwaliteit van farmacotherapie in de dagelijkse praktijk. Hiertoe bestudeerde hij het voorschrijfgedrag van artsen en het afleverbeleid van de apothekers in ons land.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arijan J. Porsius
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085621027
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
496

Beschrijving

Bij het vaststellen van het medicatiebeleid van patiënten gaat het in de meeste gevallen goed. Toch zijn er ook nog onnodige missers. Een kritische kijk op medicijnen is geen overbodige luxe. Wat is de rationele aanpak van een aantal veelvoorkomende ziekten? Welke combinaties van medicijnen zijn ongewenst en waarom? Hoe verwerkt ons lichaam de chemische stoffen en wat zijn de risico's? Waarom en wanneer ontstaan bijwerkingen? Is er nog een plaats voor alternatieve geneeswijzen? Hoe zit het met de invloed van de farmaceutische industrie? Wat is in dit verband de rol van apothekers, huisartsen en medisch specialisten? Op al deze intrigerende vragen geeft Kijk op medicijnen een beredeneerd antwoord.

In dit boek geeft de auteur een heldere uitleg over tal van veelvoorkomende ziekteprocessen, zoals hoge bloeddruk, hartfalen, astma, maagdarmproblemen, ziekte van Alzheimer en het symptoom pijn. Ook de werkingsmechanismen van bepaalde medicamenten worden uitvoerig behandeld: van aspirine, antibiotica en ontstekingsremmers tot medicijnen tegen een hoge bloeddruk of trombose.

Kijk op medicijnen is toegankelijk geschreven en duidelijk geïllustreerd. Het boek is waardevol voor alle professionals in de gezondheidszorg, zoals artsen, apothekers, tandartsen, verpleegkundigen en praktijkassistenten. Ook is dit boek uitermate geschikt voor de geïnteresseerde leek: het kan de patiënt van groot nut zijn in gesprekken met arts of apotheker over zijn geneesmiddelengebruik.



Over de auteur
Arijan Porsius studeerde farmacie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was als hoogleraar in de farmacotherapie verbonden aan, achtereenvolgens, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Hij gaf ruim veertig jaar onderwijs in de effecten en de toepassing van geneesmiddelen. Zijn onderzoek betrof de bestudering van diverse aspecten van de (farmacologische) werking van geneesmiddelen. Ook onderzocht hij hoe het in ons land gesteld is met de kwaliteit van farmacotherapie in de dagelijkse praktijk. Hiertoe bestudeerde hij het voorschrijfgedrag van artsen en het afleverbeleid van de apothekers in ons land.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arijan J. Porsius
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085621027
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
496

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99