De zwarte envelop

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Norman Manea

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Norman Manea De zwarte envelop ??????????????????????????????????? Spannende roman van veelgeprezen auteur over het leven in een dictatuur. Beeld van Roemenië onder Ceauçescu van binnenuit. Voor de lezers van Het proces van Franz Kafka en 1984 van George Orwell. Manea is een wereldauteur wiens boeken verschijnen bij gerenommeerde uitgeverijen in Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Mexico, Noorwegen, Spanje en de Verenigde Staten. ??????????????????????????????????? In De zwarte envelop beschrijft Norman Manea op nietsverhullende wijze het leven in een dictatuur: de allesoverheersende aanwezigheid van de Partij, de voortdurende surveillance, de angst, de onvoorspelbaarheid, de verdachtmakingen. De roman speelt zich af in Boedapest, in de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Tolea is op "morele gronden" ontheven van zijn baan als docent en werkt nu als hotelreceptionist. Hij gaat op onderzoek uit naar de dood van zijn vader, veertig jaar na dato. Hij wordt een web van verdachtmakingen ingezogen, waarin beelden van een ondergrondse wereld geleidelijk aan obsessieve vormen aannemen. De zwarte envelop is een beklemmend boek over liefde en schuld, kwetsbaarheid en dood, vervreemding, hoop en menselijke solidariteit. Doorweven met zwarte humor en poëzie is het Manea"s indrukwekkendste roman, die leest als een thriller. "Een kunstenaar, een echte schrijver." Octavio Paz "Met zijn talent en creativiteit behoort hij tot de grootste auteurs van Roemenië." Orhan Pamuk "Manea is absoluut integer, een moedig en zeer ontwikkeld man." Philip Roth Norman Manea werd in 1936 geboren in Roemenië. Hij publiceerde essays, verhalen en romans. Hij doceert aan het Bard College in New York en woont met zijn vrouw in New York. Eerder verscheen bij Meulenhoff zijn autobiografische roman De terugkeer van de hooligan, die bekroond werd met de Prix Médicis 2007.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Norman Manea
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084543
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
347

Beschrijving

Norman Manea
De zwarte envelop

???????????????????????????????????
Spannende roman van veelgeprezen auteur over het leven in een dictatuur.

Beeld van Roemenië onder Ceauçescu van binnenuit.

Voor de lezers van Het proces van Franz Kafka en 1984 van George Orwell.

Manea is een wereldauteur wiens boeken verschijnen bij gerenommeerde uitgeverijen in Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Mexico, Noorwegen, Spanje en de Verenigde Staten.
???????????????????????????????????

In De zwarte envelop beschrijft Norman Manea op nietsverhullende wijze het leven in een dictatuur: de allesoverheersende aanwezigheid van de Partij, de voortdurende surveillance, de angst, de onvoorspelbaarheid, de verdachtmakingen. De roman speelt zich af in Boedapest, in de jaren tachtig van de twintigste eeuw.
Tolea is op "morele gronden" ontheven van zijn baan als docent en werkt nu als hotelreceptionist. Hij gaat op onderzoek uit naar de dood van zijn vader, veertig jaar na dato. Hij wordt een web van verdachtmakingen ingezogen, waarin beelden van een ondergrondse wereld geleidelijk aan obsessieve vormen aannemen.
De zwarte envelop is een beklemmend boek over liefde en schuld, kwetsbaarheid en dood, vervreemding, hoop en menselijke solidariteit. Doorweven met zwarte humor en poëzie is het Manea"s indrukwekkendste roman, die leest als een thriller.

"Een kunstenaar, een echte schrijver." Octavio Paz
"Met zijn talent en creativiteit behoort hij tot de grootste auteurs van Roemenië." Orhan Pamuk
"Manea is absoluut integer, een moedig en zeer ontwikkeld man." Philip Roth

Norman Manea werd in 1936 geboren in Roemenië. Hij publiceerde essays, verhalen en romans. Hij doceert aan het Bard College in New York en woont met zijn vrouw in New York. Eerder verscheen bij Meulenhoff zijn autobiografische roman De terugkeer van de hooligan, die bekroond werd met de Prix Médicis 2007.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Norman Manea
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084543
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
347

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99