Cor

het levensverhaal van een ras-Amsterdammer en beroepscrimineel

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hendrik Jan Korterink

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ras-Amsterdammer en beroepscrimineel Cor van Hout (1957-2003) werd in 1983 van de ene dag op de andere dag een landelijke bekendheid als een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Cor zou het brein achter de brutale kidnap zijn geweest. Maar zijn familie en vrienden kennen hem van zoveel meer. 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' was zijn lijfspreuk. Humoristisch, intelligent, altijd in voor een practical joke: mensen die met hem omgingen hebben veel gelachen. Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink ontmoette Cor van Hout voor het eerst in 1984, in augustus 2000 voor het laatst. Voor dit boek sprak Korterink uitvoerig met de familieleden van Cor (zus Laura en broer Ad, halfzus Nancy en halfbroer Martin) en zijn vele vrienden van vroeger en later. Nu Cor dood is zijn ze hem nog lang niet vergeten. Niet alleen de 'mooie kanten' van Cor worden beschreven, maar ook zijn laatste levensjaren toen hij door zijn alcoholverslaving in een neerwaartse spiraal belandde en steeds verder in een isolement raakte. Cor van Hout werd op 24 januari 2003 op klaarlichte dag geliquideerd. Het was 'een afrekening in het criminele circuit.' Het nieuwe boek van Hendrik Jan Korterink is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de duistere wereld van de misdaad. Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen o.a. 'BV Bruinsma', 'Haagse penoze' en 'Tottie'. Op zijn veelbezochte website www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks vanuit een persoonlijke invalshoek het misdaadnieuws bij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752758
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

De ras-Amsterdammer en beroepscrimineel Cor van Hout (1957-2003) werd in 1983 van de ene dag op de andere dag een landelijke bekendheid als een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer.

Cor zou het brein achter de brutale kidnap zijn geweest. Maar zijn familie en vrienden kennen hem van zoveel meer. 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' was zijn lijfspreuk. Humoristisch, intelligent, altijd in voor een practical joke: mensen die met hem omgingen hebben veel gelachen.

Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink ontmoette Cor van Hout voor het eerst in 1984, in augustus 2000 voor het laatst. Voor dit boek sprak Korterink uitvoerig met de familieleden van Cor (zus Laura en broer Ad, halfzus Nancy en halfbroer Martin) en zijn vele vrienden van vroeger en later. Nu Cor dood is zijn ze hem nog lang niet vergeten.

Niet alleen de 'mooie kanten' van Cor worden beschreven, maar ook zijn laatste levensjaren toen hij door zijn alcoholverslaving in een neerwaartse spiraal belandde en steeds verder in een isolement raakte. Cor van Hout werd op 24 januari 2003 op klaarlichte dag geliquideerd. Het was 'een afrekening in het criminele circuit.' Het nieuwe boek van Hendrik Jan Korterink is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de duistere wereld van de misdaad.

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen o.a. 'BV Bruinsma', 'Haagse penoze' en 'Tottie'. Op zijn veelbezochte website www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks vanuit een persoonlijke invalshoek het misdaadnieuws bij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752758
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99