Zorg voor de verstandelijk gehandicapte

basiswerken verpleging en verzorging

Prijs € 50,95

Niet beschikbaar

Yvonne van de Ven

Paperback | Juli 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zorg voor de verstandelijke gehandicapte laat zien hoe veelzijdig begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking is. Alle onderwerpen en begrippen die regelmatig voorkomen in deze zorg, komen aan bod. Om de theorie dicht bij de praktijk te brengen, is deze gekoppeld aan een casus. Dat maakt het boek aansprekend en goed leesbaar. Ook onderwerpen als wetgeving en kwaliteit blijven op deze manier dicht bij het werk van de verzorgende.De ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking vindt zo veel mogelijk in de maatschappij plaats. Dit vergt van de verzorgende een aanpassing in houding en begeleiding. Het boek behandelt, naast de beperkingen, de mogelijkheden tot ondersteuning. Mensen met een verstandelijke beperking ervaren vaak beperkingen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. De combinatie hiervan maakt het noodzakelijk om vanuit een breed perspectief naar cliënten te kijken. Het boek maakt duidelijk dat de rol van de verzorgende centraal staat in de multidisciplinaire begeleiding. Om problemen op tijd te signaleren, is observatie op basis van voldoende basiskennis noodzakelijk. Deze kennis biedt dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yvonne van de Ven
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031375356
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Zorg voor de verstandelijke gehandicapte laat zien hoe veelzijdig begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking is. Alle onderwerpen en begrippen die regelmatig voorkomen in deze zorg, komen aan bod. Om de theorie dicht bij de praktijk te brengen, is deze gekoppeld aan een casus. Dat maakt het boek aansprekend en goed leesbaar. Ook onderwerpen als wetgeving en kwaliteit blijven op deze manier dicht bij het werk van de verzorgende.

De ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking vindt zo veel mogelijk in de maatschappij plaats. Dit vergt van de verzorgende een aanpassing in houding en begeleiding. Het boek behandelt, naast de beperkingen, de mogelijkheden tot ondersteuning. Mensen met een verstandelijke beperking ervaren vaak beperkingen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. De combinatie hiervan maakt het noodzakelijk om vanuit een breed perspectief naar cliënten te kijken. Het boek maakt duidelijk dat de rol van de verzorgende centraal staat in de multidisciplinaire begeleiding. Om problemen op tijd te signaleren, is observatie op basis van voldoende basiskennis noodzakelijk. Deze kennis biedt dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yvonne van de Ven
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031375356
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99