Zij kwamen terug uit de hel

Prijs € 12,50

Uitverkocht

G. van Boekel

Paperback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gerard van BoekelZij kwamen terug uit de helZij kwamen terug uit de hel is het spannende en aangrijpende verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, over een Engelse commandogroep, die met een aangepaste bommenwerper op weg is naar een vijandelijke Duitse bestemming. Het gaat om een radargeleid wapen dat ze moeten vernietigen. Aan boord van de bommenwerper bevinden zich Nick Palmer en negen speciaal voor dit doel opgeleide commando's. Het lijkt een bijna onmogelijke klus die de tien mannen voor zich hebben en het is van het grootste belang dat deze opdracht slaagt. Een tweede mogelijkheid zal zich naar alle waarschijnlijkheid niet meer voordoen.Al ruim een jaar is deze vijandelijke post er de oorzaak van dat er tientallen bommenwerpers met hun bemanningen verloren zijn gegaan. De Duitse radarpost heeft volgens de Engelse inlichtingendienst radargeleide wapens tot haar beschikking. Deze zijn in staat om vliegtuigen tot op tien kilometer afstand op te sporen en ze daarna binnen een straal van vijf kilometer te vernietigen. Een voor die tijd nog onmogelijk geachte zaak.Nick Palmer (hoofd commando-opleidingen) denkt een mogelijkheid gevonden te hebben om deze radarpost te misleiden en daarna onschadelijk te maken. Het is 25 november 1942, als ze op weg gaan...Gerard van Boekel is geboren in juli 1945 en komt uit het Brabantse dorpje Zeeland. Hij volgde na de lagere school diverse technische opleidingen en behaalde zijn vakdiploma fijnbankwerker-gereedschapsmaker. Van 1960 tot 1970 was hij werkzaam bij o.a. Philips te Uden en in de jaren 70 en 80 was hij chauffeur-begeleider bij een jeugdgevangenis in zijn geboortedorp. Gerard heeft diploma’s voor algemene vakfotografie en reportagefotografie. Hij runt sinds 1990 fulltime een autorijschool, met zijn vrouw. "Zij kwamen terug uit de hel" is ontstaan uit eerdere korte verhalen van de schrijver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. van Boekel
Uitgever
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741287
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Gerard van Boekel
Zij kwamen terug uit de hel
Zij kwamen terug uit de hel is het spannende en aangrijpende verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, over een Engelse commandogroep, die met een aangepaste bommenwerper op weg is naar een vijandelijke Duitse bestemming. Het gaat om een radargeleid wapen dat ze moeten vernietigen. Aan boord van de bommenwerper bevinden zich Nick Palmer en negen speciaal voor dit doel opgeleide commando's. Het lijkt een bijna onmogelijke klus die de tien mannen voor zich hebben en het is van het grootste belang dat deze opdracht slaagt. Een tweede mogelijkheid zal zich naar alle waarschijnlijkheid niet meer voordoen.
Al ruim een jaar is deze vijandelijke post er de oorzaak van dat er tientallen bommenwerpers met hun bemanningen verloren zijn gegaan. De Duitse radarpost heeft volgens de Engelse inlichtingendienst radargeleide wapens tot haar beschikking. Deze zijn in staat om vliegtuigen tot op tien kilometer afstand op te sporen en ze daarna binnen een straal van vijf kilometer te vernietigen. Een voor die tijd nog onmogelijk geachte zaak.
Nick Palmer (hoofd commando-opleidingen) denkt een mogelijkheid gevonden te hebben om deze radarpost te misleiden en daarna onschadelijk te maken. Het is 25 november 1942, als ze op weg gaan...
Gerard van Boekel is geboren in juli 1945 en komt uit het Brabantse dorpje Zeeland. Hij volgde na de lagere school diverse technische opleidingen en behaalde zijn vakdiploma fijnbankwerker-gereedschapsmaker. Van 1960 tot 1970 was hij werkzaam bij o.a. Philips te Uden en in de jaren 70 en 80 was hij chauffeur-begeleider bij een jeugdgevangenis in zijn geboortedorp. Gerard heeft diploma’s voor algemene vakfotografie en reportagefotografie. Hij runt sinds 1990 fulltime een autorijschool, met zijn vrouw. "Zij kwamen terug uit de hel" is ontstaan uit eerdere korte verhalen van de schrijver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. van Boekel
Uitgever
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741287
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99