Woordenboek geneeskunde en biomedische wetenschappen EN/NE

Prijs € 41,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

P.L.M. Kerkhof

Hardback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het vertalen van een tekst houdt meer in dan het opzoeken van individuele woorden en uitdrukkingen. Een juist begrip van taal en tekst begint bij een zorgvuldige woordkeuze. Veel (bio)medische leerboeken en vaktijdschriften zijn Engelstalig, hetgeen zowel voor de lezer als voor de schrijver obstakels kan opleveren.Het 'Woordenboek geneeskunde en biomedische wetenschappen' is praktisch en bondig van opzet. De opgenomen lemmata zijn afkomstig uit het gegevensbestand van Medwise, dat een afspiegeling is van het taalgebruik binnen de diverse medische disciplines. Bovendien zijn termen opgenomen die betrekking hebben op gebieden als medische besliskunde, technologie en statistiek.Recente ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat ook terminologie uit nieuwe aandachtsgebieden als medische informatica, moleculaire biologie en genetica, is opgenomen. Aan deze vijfde druk zijn bovendien ruim 2500 lemmata toegevoegd, inclusief verwijzingen naar gerelateerde zoektermen, antoniemen en synoniemen.Dr. P.L.M. Kerkhof is medisch-fysioloog en verbonden aan het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is ook auteur van het Veterinair woordenboek E-N/N-E.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.L.M. Kerkhof
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035235205
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het vertalen van een tekst houdt meer in dan het opzoeken van individuele woorden en uitdrukkingen. Een juist begrip van taal en tekst begint bij een zorgvuldige woordkeuze. Veel (bio)medische leerboeken en vaktijdschriften zijn Engelstalig, hetgeen zowel voor de lezer als voor de schrijver obstakels kan opleveren.
Het 'Woordenboek geneeskunde en biomedische wetenschappen' is praktisch en bondig van opzet. De opgenomen lemmata zijn afkomstig uit het gegevensbestand van Medwise, dat een afspiegeling is van het taalgebruik binnen de diverse medische disciplines. Bovendien zijn termen opgenomen die betrekking hebben op gebieden als medische besliskunde, technologie en statistiek.
Recente ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat ook terminologie uit nieuwe aandachtsgebieden als medische informatica, moleculaire biologie en genetica, is opgenomen. Aan deze vijfde druk zijn bovendien ruim 2500 lemmata toegevoegd, inclusief verwijzingen naar gerelateerde zoektermen, antoniemen en synoniemen.

Dr. P.L.M. Kerkhof is medisch-fysioloog en verbonden aan het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is ook auteur van het Veterinair woordenboek E-N/N-E.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.L.M. Kerkhof
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035235205
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99