Wim van Aken

schilder van klassieke schoonheid

Prijs € 24,90

Uitverkocht

C. Denninger

Hardback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Gooise kunstschilder Wim van Aken (1933) is wel omschreven als 'de classicist van onze tijd'. De rode draad in zijn leven en werk is de hang naar klassieke schoonheid. Daarmee wordt niet alleen de bewondering bedoeld die de schilder opvat voor de grote meesters uit het verleden, maar ook zijn streven om figuren en voorwerpen uit de oudheid of renaissance in een hedendaags decor te plaatsen. Tegenwoordig doet hij dat ook omgekeerd: eigentijdse onderwerpen duiken heel verrassend op in een klassieke setting. Van Aken wordt geroemd vanwege zijn uitzonderlijk talent op het gebied van compositie, techniek en kleurgebruik. De basis daarvoor is gelegd in Den Haag, tijdens zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In een evenwichtige vlakverdeling bouwt hij zijn motieven op in verschillende lagen verf die hij met allerlei technieken bewerkt. Met als resultaat een schilderij dat - afhankelijk van het kleurgebruik - herinneringen oproept aan oude fresco's of Byzantijnse mozaïeken. Behalve in olieverf toont hij zijn meesterlijke kwaliteiten in de aquareltechniek. In rake, suggestieve penseelstreken weet hij het licht dat zijn motief omspoelt, te laten schitteren. Het is dus niet verwonderlijk dat het tijdloze werk van Wim van Aken via gerenommeerde kunsthandels en galeries zijn weg vindt naar een breed publiek. In een prettig leesbaar betoog voert de auteur de lezer door het artistieke leven van de 75-jarige kunstenaar die niet ophoudt te tekenen en te schilderen wat hem boeit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Denninger
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068684865
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

De Gooise kunstschilder Wim van Aken (1933) is wel omschreven als 'de classicist van onze tijd'. De rode draad in zijn leven en werk is de hang naar klassieke schoonheid. Daarmee wordt niet alleen de bewondering bedoeld die de schilder opvat voor de grote meesters uit het verleden, maar ook zijn streven om figuren en voorwerpen uit de oudheid of renaissance in een hedendaags decor te plaatsen. Tegenwoordig doet hij dat ook omgekeerd: eigentijdse onderwerpen duiken heel verrassend op in een klassieke setting.
Van Aken wordt geroemd vanwege zijn uitzonderlijk talent op het gebied van compositie, techniek en kleurgebruik. De basis daarvoor is gelegd in Den Haag, tijdens zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In een evenwichtige vlakverdeling bouwt hij zijn motieven op in verschillende lagen verf die hij met allerlei technieken bewerkt. Met als resultaat een schilderij dat - afhankelijk van het kleurgebruik - herinneringen oproept aan oude fresco's of Byzantijnse mozaïeken. Behalve in olieverf toont hij zijn meesterlijke kwaliteiten in de aquareltechniek. In rake, suggestieve penseelstreken weet hij het licht dat zijn motief omspoelt, te laten schitteren. Het is dus niet verwonderlijk dat het tijdloze werk van Wim van Aken via gerenommeerde kunsthandels en galeries zijn weg vindt naar een breed publiek.
In een prettig leesbaar betoog voert de auteur de lezer door het artistieke leven van de 75-jarige kunstenaar die niet ophoudt te tekenen en te schilderen wat hem boeit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Denninger
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068684865
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99