Wet waardering onroerende zaken

en daarmee samenhangende gemeentelijke belastingen

Prijs € 90,00

Uitverkocht

Hans van Leijenhorst

Paperback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. U moet zich met dit boek de Wet WOZ en de daarmee samenhangende gemeentelijke belastingen (de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage) eigen kunnen maken. Bent u daarin al thuis, dan moet het boek u handzame en compacte informatie bieden die u in de uitoefening van uw beroep kunt gebruiken.Een studieboek kan niet zonder praktijkvoorbeelden. Daarvoor gebruikt de auteur uitspraken van rechterlijke colleges. De citaten daaruit zijn vaak in kaders geplaatst. Een aantal kaders bevat geen jurisprudentie, maar andere informatie, zoals samenvattingen, voorbeelden en citaten uit 'witte stukken'.U kunt ervoor kiezen de ingekaderde teksten over te slaan. Dan geeft dit boek u een globaaloverzicht van de WOZ, de OZB en de RRB. Als u ook de ingekaderde teksten leest, daalt u dieper af in de Wet WOZ c.a. De keuze is aan u.Aan de orde komen, na een schets van het ontstaan en de ontwikkeling van de OZB en de Wet WOZ, het WOZ-object (de onroerende zaak), de WOZ-subjecten (de eigenaar en de gebruiker), de waardebegrippen en de waarderingsmethoden.Daarna zijn de met de WOZ samenhangende gemeentelijke heffingen aan de beurt:de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage. De auteur besluit met een op de WOZ-praktijk afgestemde selectievan het fiscale bestuurs- en bestuursprocesrecht. Het gaat in de eerste plaats om de bijzondere regels inzake de vaststelling van de WOZ-beschikkingen en de bezwaarfase.Wat betreft het beroep in WOZ-zaken zoomt de auteur in op de 'WOZ-drietrapsraket', de proceskostenvergoeding en de immateriële schadevergoeding inWOZ-zaken. Het boek bevat vier bijlagen: een samenvatting van de taxatiewijzer huurwaardekapitalisatie en voorbeelden van een OZB-verordening, een RRB-verordening en een BIZ- bijdrageverordening.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans van Leijenhorst
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013114041
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. U moet zich met dit boek de Wet WOZ en de daarmee samenhangende gemeentelijke belastingen (de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage) eigen kunnen maken. Bent u daarin al thuis, dan moet het boek u handzame en compacte informatie bieden die u in de uitoefening van uw beroep kunt gebruiken.

Een studieboek kan niet zonder praktijkvoorbeelden. Daarvoor gebruikt de auteur uitspraken van rechterlijke colleges. De citaten daaruit zijn vaak in kaders geplaatst. Een aantal kaders bevat geen jurisprudentie, maar andere informatie, zoals samenvattingen, voorbeelden en citaten uit 'witte stukken'.

U kunt ervoor kiezen de ingekaderde teksten over te slaan. Dan geeft dit boek u een globaaloverzicht van de WOZ, de OZB en de RRB. Als u ook de ingekaderde teksten leest, daalt u dieper af in de Wet WOZ c.a. De keuze is aan u.Aan de orde komen, na een schets van het ontstaan en de ontwikkeling van de OZB en de Wet WOZ, het WOZ-object (de onroerende zaak), de WOZ-subjecten (de eigenaar en de gebruiker), de waardebegrippen en de waarderingsmethoden.

Daarna zijn de met de WOZ samenhangende gemeentelijke heffingen aan de beurt:de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage. De auteur besluit met een op de WOZ-praktijk afgestemde selectievan het fiscale bestuurs- en bestuursprocesrecht. Het gaat in de eerste plaats om de bijzondere regels inzake de vaststelling van de WOZ-beschikkingen en de bezwaarfase.

Wat betreft het beroep in WOZ-zaken zoomt de auteur in op de 'WOZ-drietrapsraket', de proceskostenvergoeding en de immateriële schadevergoeding inWOZ-zaken. Het boek bevat vier bijlagen: een samenvatting van de taxatiewijzer huurwaardekapitalisatie en voorbeelden van een OZB-verordening, een RRB-verordening en een BIZ- bijdrageverordening.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans van Leijenhorst
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013114041
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99