Werkprocessen in polikliniek en sociale gezondheidszorg

Prijs € 43,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

I.W. Bijlsma

Hardback | Augustus 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doktersassistenten doen meer dan het assisteren van de dokter. Zij brengen in kaart welke zorg er nodig is, handelen en adviseren conform protocollen en scheppen de randvoorwaarden, zodat behandelaren efficiënt en effectief hun werk kunnen doen. De doktersassistente levert zo een eigen, herkenbare bijdrage aan de individuele gezondheidszorg. In het leerboek Werkprocessen in polikliniek en sociale gezondheidszorg staan de werkzaamheden van de doktersassistente centraal. De nadruk ligt op het medisch-administratief handelen in de beroepspraktijk, zoals in de 'vierde kerntaak van het nieuwe kwalificatieprofiel voor doktersassistenten' is vastgelegd: het organiseren van werkprocessen en vastleggen van gegevens. Hoe houd je medische dossiers bij? Hoe houd je de administratie up-to-date? En hoe ga je om met interne en externe relaties? Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over verschillende facetten van de polikliniek. Het tweede deel gaat over de sociale gezondheidszorg en is opgesplitst in een deel over de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deel over de Bedrijfsgezondheidsdienst (BGD). Bij de totstandkoming van het boek is nauw samengewerkt met poliklinieken. Het is daardoor volledig afgestemd op de beroepspraktijk. Werkprocessen in polikliniek en sociale gezondheidszorg is bij uitstek geschikt voor zij die de opleiding tot doktersassistente volgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I.W. Bijlsma
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031347469
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Beschrijving

Doktersassistenten doen meer dan het assisteren van de dokter. Zij brengen in kaart welke zorg er nodig is, handelen en adviseren conform protocollen en scheppen de randvoorwaarden, zodat behandelaren efficiënt en effectief hun werk kunnen doen. De doktersassistente levert zo een eigen, herkenbare bijdrage aan de individuele gezondheidszorg.

In het leerboek Werkprocessen in polikliniek en sociale gezondheidszorg staan de werkzaamheden van de doktersassistente centraal. De nadruk ligt op het medisch-administratief handelen in de beroepspraktijk, zoals in de 'vierde kerntaak van het nieuwe kwalificatieprofiel voor doktersassistenten' is vastgelegd: het organiseren van werkprocessen en vastleggen van gegevens. Hoe houd je medische dossiers bij? Hoe houd je de administratie up-to-date? En hoe ga je om met interne en externe relaties?

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over verschillende facetten van de polikliniek. Het tweede deel gaat over de sociale gezondheidszorg en is opgesplitst in een deel over de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deel over de Bedrijfsgezondheidsdienst (BGD). Bij de totstandkoming van het boek is nauw samengewerkt met poliklinieken. Het is daardoor volledig afgestemd op de beroepspraktijk.

Werkprocessen in polikliniek en sociale gezondheidszorg is bij uitstek geschikt voor zij die de opleiding tot doktersassistente volgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I.W. Bijlsma
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031347469
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99