Werkmap Fonemisch bewustzijn

aan de slag met klanken en letters in groep 1 en 2

Prijs € 99,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Mariet Forrer, Susanne Huijbregts, Monica de Wit

Hardback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met deze werkmap kunnen leerkrachten van groep 1 en 2 gestructureerd en didactisch verantwoord werken aan het fonemisch bewustzijn. Fonemisch bewustzijn staat voor 'het bewustzijn van klanken in woorden'. Dit is een belangrijk onderdeel van beginnende geletterdheid, die bijdraagt aan een goede leesstart in groep 3. Vele suggesties voor activiteiten Omdat fonemisch bewustzijn zich niet vanzelf ontwikkelt, is het belangrijk dat leerkrachten van groep 1 en 2 veel activiteiten doen met letters en klanken. De werkmap biedt daarvoor talloze suggesties. Naast een beknopt theoretisch kader, vindt u een overzicht van relevante vaardigheden, die zijn uitgewerkt in gevarieerde activiteiten. Daarnaast geeft de map aanwijzingen voor een didactische aanpak en voor de planning en de organisatie van de activiteiten. Scholen die de map gebruiken, waarderen met name het praktische karakter van de map. Zij constateren dat niet alleen het fonemisch bewustzijn en de letterkennis van leerlingen van groep 1 en 2 toenemen, maar ook dat de leesresultaten in groep 3 verbeteren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mariet Forrer, Susanne Huijbregts, Monica de Wit
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065085986
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
269

Beschrijving

Met deze werkmap kunnen leerkrachten van groep 1 en 2 gestructureerd en didactisch verantwoord werken aan het fonemisch bewustzijn. Fonemisch bewustzijn staat voor 'het bewustzijn van klanken in woorden'. Dit is een belangrijk onderdeel van beginnende geletterdheid, die bijdraagt aan een goede leesstart in groep 3.

Vele suggesties voor activiteiten
Omdat fonemisch bewustzijn zich niet vanzelf ontwikkelt, is het belangrijk dat leerkrachten van groep 1 en 2 veel activiteiten doen met letters en klanken. De werkmap biedt daarvoor talloze suggesties.

Naast een beknopt theoretisch kader, vindt u een overzicht van relevante vaardigheden, die zijn uitgewerkt in gevarieerde activiteiten. Daarnaast geeft de map aanwijzingen voor een didactische aanpak en voor de planning en de organisatie van de activiteiten. Scholen die de map gebruiken, waarderen met name het praktische karakter van de map. Zij constateren dat niet alleen het fonemisch bewustzijn en de letterkennis van leerlingen van groep 1 en 2 toenemen, maar ook dat de leesresultaten in groep 3 verbeteren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mariet Forrer, Susanne Huijbregts, Monica de Wit
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065085986
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
269

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99