Werkmap begrijpend luisteren en woordenschat

de praktijk van begrijpend luisteren met het jonge kind

Prijs € 109,95

Niet beschikbaar

Aafke Bouwman, Karin van de Mortel, Judith Maas, Monica de Wit

Loose-leaf | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voorlezen is leuk én belangrijk voor jonge kinderen. Ze genieten niet alleen van het luisteren naar teksten, maar doen ondertussen ook meer kennis op van de wereld, ze vergroten hun woordenschat en ze verbeteren hun taalgebruik. Zo leggen ze alvast een goede basis voor later, als ze zelf teksten leren lezen. De ontwikkeling van het leesbegrip start dus met het begrijpend luisteren. Hoe zorgt u er nu voor dat jonge kinderen nog beter worden in begrijpend luisteren? Het format dat in deze werkmap wordt gepresenteerd, helpt u daarbij. Het toont stap voor stap hoe u activiteiten, gebaseerd op voorbeeldteksten, zoals prentenboeken, voorbereidt en uitvoert. Cruciaal is dat u kinderen uitdaagt om na te denken over de inhoud van de teksten. Hoe u dat kunt doen, is te lezen in het theoretische deel, met daarin ook aanwijzingen en tips voor de praktijk. De map bevat bovendien 38 uitgewerkte activiteiten, waarmee u zonder al te veel voorbereiding direct in de praktijk kunt oefenen met het format. De Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat is bestemd voor pedagogisch medewerkers van peutercentra en leerkrachten van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aafke Bouwman, Karin van de Mortel, Judith Maas, Monica de Wit
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065086600
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Voorlezen is leuk én belangrijk voor jonge kinderen. Ze genieten niet alleen van het luisteren naar teksten, maar doen ondertussen ook meer kennis op van de wereld, ze vergroten hun woordenschat en ze verbeteren hun taalgebruik. Zo leggen ze alvast een goede basis voor later, als ze zelf teksten leren lezen. De ontwikkeling van het leesbegrip start dus met het begrijpend luisteren.

Hoe zorgt u er nu voor dat jonge kinderen nog beter worden in begrijpend luisteren? Het format dat in deze werkmap wordt gepresenteerd, helpt u daarbij. Het toont stap voor stap hoe u activiteiten, gebaseerd op voorbeeldteksten, zoals prentenboeken, voorbereidt en uitvoert. Cruciaal is dat u kinderen uitdaagt om na te denken over de inhoud van de teksten. Hoe u dat kunt doen, is te lezen in het theoretische deel, met daarin ook aanwijzingen en tips voor de praktijk. De map bevat bovendien 38 uitgewerkte activiteiten, waarmee u zonder al te veel voorbereiding direct in de praktijk kunt oefenen met het format.

De Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat is bestemd voor pedagogisch medewerkers van peutercentra en leerkrachten van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aafke Bouwman, Karin van de Mortel, Judith Maas, Monica de Wit
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065086600
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99