Werken als werkplekassistent 2 leerjaar 3/4 Projectboek 8

Prijs € 18,50

Niet beschikbaar

I. Koops, M. Lecluse, N. Di Giulio

Paperback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit projectboek borduurt voort op projectboek 1 Werken als werkplekassistent 1. De opbouw van beide boeken is gelijk. Opnieuw komen diverse opdrachten voor de werkplekassistenten aan bod. Leerlingen assisteren als werkplekassistent de docenten en zorgen er zo voor dat alles goed verloopt op het leerplein. De onderwerpen in de casussen zijn afgestemd op de taken die de leerlingen als werkplekassistent zullen tegenkomen. De koppeling met een functie als assistent in het bedrijfsleven ontbreekt hierbij niet. De leerlingen kunnen door middel van opdrachten oefenen voor de taken die ze uitvoeren voor de docent en later daadwerkelijk voor de klant.Casus A Werken als werkplekassistent Receptie/AdministratieDe leerlingen bemannen in deze casus zelf de receptie en hebben hierbij ook administratieve taken. Ze krijgen te maken met het bedienen van de telefoon, het beheren van de agenda en het correct opstellen en versturen van een e-mail. In deze casus wordt tevens veel aandacht besteed aan samenwerken.Casus B Werken als werkplekassistent FoodOp de afdeling Food houden de leerlingen zich onder andere bezig met het meten en wegen van producten, het beheren van de voorraad en met de hygiënecode HACCP. Verder voeren zij berekeningen uit met betrekking tot de BMI.Casus C Werken als werkplekassistent Non-foodIn Casus C werken de leerlingen aan de taken van de werkplekassistent Non-food. Zo verdiepen ze zich in onderwerpen als voorraadbeheer, schoonmaak en het onderhoud van elektrische apparatuur. Verder komen er opdrachten rond de Arbowet en het gebruik van een AED aan bod.Net als de casussen zijn ook Start en Reactie bij dit projectboek specifiek gericht op de taken en competenties van een werkplekassistent. Zo leren de leerlingen in Start te werken met een dagplanning, waarin ze hun werkzaamheden plannen en organiseren. In Reactie oriënteren ze zich op aansluitende mbo-opleidingen. Afsluiting van het projectboek is mogelijk met een kennistoets, praktijktoets, presentatie of prestatie.De opdrachten in het projectboek en de taken die de leerlingen voor de docent uitvoeren, beslaan 48 lesuren. Het projectboek maakt onderdeel uit van PiT Edu4all.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. Koops, M. Lecluse, N. Di Giulio
Uitgever
Edu'Actief
ISBN
9789037201987
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit projectboek borduurt voort op projectboek 1 Werken als werkplekassistent 1. De opbouw van beide boeken is gelijk. Opnieuw komen diverse opdrachten voor de werkplekassistenten aan bod. Leerlingen assisteren als werkplekassistent de docenten en zorgen er zo voor dat alles goed verloopt op het leerplein. De onderwerpen in de casussen zijn afgestemd op de taken die de leerlingen als werkplekassistent zullen tegenkomen. De koppeling met een functie als assistent in het bedrijfsleven ontbreekt hierbij niet. De leerlingen kunnen door middel van opdrachten oefenen voor de taken die ze uitvoeren voor de docent en later daadwerkelijk voor de klant.

Casus A Werken als werkplekassistent Receptie/Administratie
De leerlingen bemannen in deze casus zelf de receptie en hebben hierbij ook administratieve taken. Ze krijgen te maken met het bedienen van de telefoon, het beheren van de agenda en het correct opstellen en versturen van een e-mail. In deze casus wordt tevens veel aandacht besteed aan samenwerken.

Casus B Werken als werkplekassistent Food
Op de afdeling Food houden de leerlingen zich onder andere bezig met het meten en wegen van producten, het beheren van de voorraad en met de hygiënecode HACCP. Verder voeren zij berekeningen uit met betrekking tot de BMI.

Casus C Werken als werkplekassistent Non-food
In Casus C werken de leerlingen aan de taken van de werkplekassistent Non-food. Zo verdiepen ze zich in onderwerpen als voorraadbeheer, schoonmaak en het onderhoud van elektrische apparatuur. Verder komen er opdrachten rond de Arbowet en het gebruik van een AED aan bod.

Net als de casussen zijn ook Start en Reactie bij dit projectboek specifiek gericht op de taken en competenties van een werkplekassistent. Zo leren de leerlingen in Start te werken met een dagplanning, waarin ze hun werkzaamheden plannen en organiseren. In Reactie oriënteren ze zich op aansluitende mbo-opleidingen. Afsluiting van het projectboek is mogelijk met een kennistoets, praktijktoets, presentatie of prestatie.

De opdrachten in het projectboek en de taken die de leerlingen voor de docent uitvoeren, beslaan 48 lesuren. Het projectboek maakt onderdeel uit van PiT Edu4all.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. Koops, M. Lecluse, N. Di Giulio
Uitgever
Edu'Actief
ISBN
9789037201987
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,99
  • 21,99
  • 22,99
  • 22,95
  • 24,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 34,99
  • 22,00
  • 24,99