Watskeburt, Lage Landen?

Een eigenzinnige canon van het Nederlandstalige lied

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Van Dyck

Hardback | Augustus 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Volkszangers, cabaretiers, polderrockers, beatniks, nederpoppers, frithoppers: allemaal hanteren ze de Nederlandse taal om de liefde en het leven te bezingen. Sommigen bestormen daarmee de hitparades, worden de stem van hun generatie en maken deel uit van het collectieve geheugen. Anderen vormen de underground, schoppen herrie en zijn al even invloedrijk.Muziekjournalist Peter Van Dyck stelt met Watskeburt, Lage Landen? een ware Hall of Fame van het Nederlandstalige lied samen. Een ultiem eerbetoon aan de artiesten die al decennialang door onze muziekbogen galmen. Hij is gaan graven in leven en werk van bekende helden, vergeten goden en rijzende sterren van het Vlaamse en Nederlandse muziekfirmament en legde zijn oor te luister bij onder meer Boudewijn de Groot, Guido Belcanto, Herman van Veen, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Rick de Leeuw, Henny Vrienten, Kris Wauters, Bart Peeters, Stef Bos, Spinvis, Flip Kowlier, Eva De Roovere en Roosbeef. Hij schrijft hun kleurrijkste anekdotes op en verdiept zich in hun meest iconische songteksten.Een cultuurgeschiedenis die de brug slaat tussen jong en oud, Vlaams en Nederlands, levenslied en hiphopbeat. Een echt huzarenstukje.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Van Dyck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401457699
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
496

Beschrijving

Volkszangers, cabaretiers, polderrockers, beatniks, nederpoppers, frithoppers: allemaal hanteren ze de Nederlandse taal om de liefde en het leven te bezingen. Sommigen bestormen daarmee de hitparades, worden de stem van hun generatie en maken deel uit van het collectieve geheugen. Anderen vormen de underground, schoppen herrie en zijn al even invloedrijk.

Muziekjournalist Peter Van Dyck stelt met Watskeburt, Lage Landen? een ware Hall of Fame van het Nederlandstalige lied samen. Een ultiem eerbetoon aan de artiesten die al decennialang door onze muziekbogen galmen. Hij is gaan graven in leven en werk van bekende helden, vergeten goden en rijzende sterren van het Vlaamse en Nederlandse muziekfirmament en legde zijn oor te luister bij onder meer Boudewijn de Groot, Guido Belcanto, Herman van Veen, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Rick de Leeuw, Henny Vrienten, Kris Wauters, Bart Peeters, Stef Bos, Spinvis, Flip Kowlier, Eva De Roovere en Roosbeef. Hij schrijft hun kleurrijkste anekdotes op en verdiept zich in hun meest iconische songteksten.

Een cultuurgeschiedenis die de brug slaat tussen jong en oud, Vlaams en Nederlands, levenslied en hiphopbeat. Een echt huzarenstukje.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Van Dyck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401457699
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
496

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99