Wat voor mens wil ik zijn ?

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Marieke de Bruijn

Hardback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In "Wat voor mens wil ik zijn?" worden persoonlijke processen glashelder beschreven. Fullcolour geïllustreerd met duidelijke tekeningen en modellen. In haar eerste boek "Leren leven met verliezen" (zie link hiernaast) verduidelijkt Marieke hoe Bestaansrecht te (her)vinden na een ingrijpende verandering in ons leven. In "Wat voor mens wil ik zijn?" neemt ze ons mee naar ons beschikkingsrecht. Ze brengt ons in contact met ons vermogen om met gebruik van onze persoonlijkheid kwaliteit te geven aan ons bestaan. Ons leven niet te laten beheersen door gebeurtenissen van buitenaf echter, ons eigen leven van binnen uit te beheren. In begrijpelijke taal wordt eeuwenoude wijsheid uitgewerkt en aangevuld met verbluffend nieuwe concepten. Haar uitleg is gebaseerd op ervaringen en gebeurtenissen uit het leven van alledag. Door vragen van cursisten in elk hoofdstuk kan iedereen zijn eigen antwoorden vinden. De opdrachten maken dat je meteen aan de slag kunt en de oefeningen en visualisaties van de CD geven ervaringsgerichte verdieping aan de inhoud van het boek. Een boek dat je elke keer weer oppakt omdat het steeds nieuwe inzichten geeft. Ook voor hulpverleners en onderwijskrachten is dit boek uitermate waardevol. Recensie(s) NBD|Biblion recensie Een boek over persoonlijke ontplooiing, waaruit blijkt hoe het mogelijk is/wordt om het eigen leven van binnen uit te beheren in plaats van het te laten beheersen van buiten af. Ontelbare voorbeelden, verslagen van behandelingen, schema's, verduidelijkingen, vragen van cursisten en diepe wijsheden maken heel inzichtelijk hoe iedereen kan proberen zichzelf de juiste vragen te stellen. Daardoor krijgt men onder andere zicht op de werking van de schijnbaar verwarrende gevoelens en reacties van zichzelf en anderen. Bladzijde 131 alleen al zou in geen enkel huishouden op de muur mogen ontbreken. Het heldere schema op die pagina met de drie kolommen 'gevoelens', 'functie' en 'masker/misvormingen' kan alleen maar verduidelijken, ondersteunen en versterken. Het is onmogelijk te beschrijven hoeveel waardevols op bijna elke bladzijde is te vinden. En ook nog eens echt leuk geschreven! Bijgeleverd wordt een audio-cd waarop een aantal oefeningen staat. Tweekolommendruk met een aantal schema's in kleur. (NBD|Biblion recensie, F. van Soelen)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marieke de Bruijn
Uitgever
Marieke de Bruijn
ISBN
9789080626423
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Beschrijving

In "Wat voor mens wil ik zijn?" worden persoonlijke processen glashelder beschreven. Fullcolour geïllustreerd met duidelijke tekeningen en modellen. In haar eerste boek "Leren leven met verliezen" (zie link hiernaast) verduidelijkt Marieke hoe Bestaansrecht te (her)vinden na een ingrijpende verandering in ons leven.

In "Wat voor mens wil ik zijn?" neemt ze ons mee naar ons beschikkingsrecht. Ze brengt ons in contact met ons vermogen om met gebruik van onze persoonlijkheid kwaliteit te geven aan ons bestaan. Ons leven niet te laten beheersen door gebeurtenissen van buitenaf echter, ons eigen leven van binnen uit te beheren. In begrijpelijke taal wordt eeuwenoude wijsheid uitgewerkt en aangevuld met verbluffend nieuwe concepten.

Haar uitleg is gebaseerd op ervaringen en gebeurtenissen uit het leven van alledag. Door vragen van cursisten in elk hoofdstuk kan iedereen zijn eigen antwoorden vinden. De opdrachten maken dat je meteen aan de slag kunt en de oefeningen en visualisaties van de CD geven ervaringsgerichte verdieping aan de inhoud van het boek. Een boek dat je elke keer weer oppakt omdat het steeds nieuwe inzichten geeft.

Ook voor hulpverleners en onderwijskrachten is dit boek uitermate waardevol.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een boek over persoonlijke ontplooiing, waaruit blijkt hoe het mogelijk is/wordt om het eigen leven van binnen uit te beheren in plaats van het te laten beheersen van buiten af. Ontelbare voorbeelden, verslagen van behandelingen, schema's, verduidelijkingen, vragen van cursisten en diepe wijsheden maken heel inzichtelijk hoe iedereen kan proberen zichzelf de juiste vragen te stellen. Daardoor krijgt men onder andere zicht op de werking van de schijnbaar verwarrende gevoelens en reacties van zichzelf en anderen. Bladzijde 131 alleen al zou in geen enkel huishouden op de muur mogen ontbreken. Het heldere schema op die pagina met de drie kolommen 'gevoelens', 'functie' en 'masker/misvormingen' kan alleen maar verduidelijken, ondersteunen en versterken. Het is onmogelijk te beschrijven hoeveel waardevols op bijna elke bladzijde is te vinden. En ook nog eens echt leuk geschreven! Bijgeleverd wordt een audio-cd waarop een aantal oefeningen staat. Tweekolommendruk met een aantal schema's in kleur.

(NBD|Biblion recensie, F. van Soelen)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marieke de Bruijn
Uitgever
Marieke de Bruijn
ISBN
9789080626423
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99