Wat heeft de Reformatie ons gebracht?

Prijs € 15,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Walter Tessensohn

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat heeft de Reformatie ons gebracht?In dit boek gaat het niet om de geschiedenis van de Reformatie en welke kerken het heeft voortgebracht, maar over welke leringen en dogma's deze omwenteling heeft teweeggebracht. De splitsing van de Rooms-katholieke Kerk is eigenlijk begonnen met Maarten Luther (1483 - 1546), die zijn 95 stelling op de kapeldeur te Wittenberg aanbracht. Het was een aanklacht tegen de aflaat van de RKK.Luther heeft veel teweeggebracht; door hem werd het geloof in de genade van God ter behoudenis weer op de kaart gezet. Toch heeft Calvijn (1509 - 1564) veel meer invloed uitgeoefend.De Synode van Dordrecht (!618 - 1619) die de Dordtse Leerregels heeft samengesteld heeft grote invloed uitgeoefend op de gereformeerde kerken.In dit boek worden de volgende begrippen behandeld: Gods wil - Gods besluit - Uitverkiezing en verwerping - Verbondsleer - Werkverbond - Genadeverbond - Verlossingsverbond - Erfzonde - Kinderbesprenkeling - Uitverkorenen -Supralapsarisme - Infralapsarisme - De wil van de mens. Tot slot worden de Dordtse Leerregels van commentaar voorzien.De auteur is mede-oudste en leraar in een evangelie gemeente in Noord-Holland. Hij heeft boeken geschreven over de strijd in de gedachten, de strijd in de hemelse gewesten, satanisme, humanisme, atheïsme, Jehovah's Getuigen, alverzoening, de islam, Israël, de gemeente, de mariale dogma's, gereformeerde leringen, de eindtijd en pastoraat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Walter Tessensohn
Uitgever
Wes Stonehens
ISBN
9789491026904
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Wat heeft de Reformatie ons gebracht?
In dit boek gaat het niet om de geschiedenis van de Reformatie en welke kerken het heeft voortgebracht, maar over welke leringen en dogma's deze omwenteling heeft teweeggebracht. De splitsing van de Rooms-katholieke Kerk is eigenlijk begonnen met Maarten Luther (1483 - 1546), die zijn 95 stelling op de kapeldeur te Wittenberg aanbracht. Het was een aanklacht tegen de aflaat van de RKK.
Luther heeft veel teweeggebracht; door hem werd het geloof in de genade van God ter behoudenis weer op de kaart gezet. Toch heeft Calvijn (1509 - 1564) veel meer invloed uitgeoefend.
De Synode van Dordrecht (!618 - 1619) die de Dordtse Leerregels heeft samengesteld heeft grote invloed uitgeoefend op de gereformeerde kerken.

In dit boek worden de volgende begrippen behandeld:
Gods wil - Gods besluit - Uitverkiezing en verwerping - Verbondsleer - Werkverbond - Genadeverbond - Verlossingsverbond - Erfzonde - Kinderbesprenkeling - Uitverkorenen -Supralapsarisme - Infralapsarisme - De wil van de mens. Tot slot worden de Dordtse Leerregels van commentaar voorzien.

De auteur is mede-oudste en leraar in een evangelie gemeente in Noord-Holland. Hij heeft boeken geschreven over de strijd in de gedachten, de strijd in de hemelse gewesten, satanisme, humanisme, atheïsme, Jehovah's Getuigen, alverzoening, de islam, Israël, de gemeente, de mariale dogma's, gereformeerde leringen, de eindtijd en pastoraat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Walter Tessensohn
Uitgever
Wes Stonehens
ISBN
9789491026904
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99