Waar zijn onze intellectuelen gebleven?

50 jaar cartoons van Kees Willemen

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Kees Willemen, Hans Broekhuis, Hans Kuné

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ze laten weer van zich horen: studenten en docenten die uiterst kritisch zijn over bestuurlijke en politieke ontwikkelingen op de universiteiten. Boze brieven, demonstraties en bezettingen zijn het resultaat. Op deze manier komen zij op voor de vrijheid van het onderwijs. Cartoonist Kees Willemen volgt en becommentarieert deze ontwikkeling al ruim 50 jaar. Dat leidde tot een ongelofelijke hoeveelheid scherpe tekeningen. Willemen maakte compromisloze commentaren op het universitaire leven. Tijd voor een bloemlezing, maar dan wel eentje die nauw aansluit bij de actualiteit. Daarom vroegen we juist studenten de beste tekeningen uit te zoeken. Die cartoons worden verzameld in deze bundel.Kees Willemen (Rijen, 1943) illustreerde met zijn cartoons onder andere het Nijmeegs Universiteitsblad (NUB), de Groninger Universiteitskrant en boeken van de SUN. Ook tekende hij voor o.a. de soldatenvakbond VVDM, Trouw, GroenLinks en Tribune. Daarnaast verschenen er eerder diverse boeken van zijn hand. Voor Waar zijn onze intellectuelen gebleven? zochten hedendaagse studenten de meest aansprekende politieke prenten van de hand van Willemen uit. Die worden geplaatst in dit boek en gebruikt voor een speciale tentoonstelling. Hans Broekhuis en Hans Kuné, beiden voorheen betrokken bij de Universiteitskrant Groningen verzorgden de inleiding en de begeleidende tekst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Willemen, Hans Broekhuis, Hans Kuné
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054523369
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ze laten weer van zich horen: studenten en docenten die uiterst kritisch zijn over bestuurlijke en politieke ontwikkelingen op de universiteiten. Boze brieven, demonstraties en bezettingen zijn het resultaat. Op deze manier komen zij op voor de vrijheid van het onderwijs. Cartoonist Kees Willemen volgt en becommentarieert deze ontwikkeling al ruim 50 jaar. Dat leidde tot een ongelofelijke hoeveelheid scherpe tekeningen. Willemen maakte compromisloze commentaren op het universitaire leven. Tijd voor een bloemlezing, maar dan wel eentje die nauw aansluit bij de actualiteit. Daarom vroegen we juist studenten de beste tekeningen uit te zoeken. Die cartoons worden verzameld in deze bundel.

Kees Willemen (Rijen, 1943) illustreerde met zijn cartoons onder andere het Nijmeegs Universiteitsblad (NUB), de Groninger Universiteitskrant en boeken van de SUN. Ook tekende hij voor o.a. de soldatenvakbond VVDM, Trouw, GroenLinks en Tribune. Daarnaast verschenen er eerder diverse boeken van zijn hand. Voor Waar zijn onze intellectuelen gebleven? zochten hedendaagse studenten de meest aansprekende politieke prenten van de hand van Willemen uit. Die worden geplaatst in dit boek en gebruikt voor een speciale tentoonstelling. Hans Broekhuis en Hans Kuné, beiden voorheen betrokken bij de Universiteitskrant Groningen verzorgden de inleiding en de begeleidende tekst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Willemen, Hans Broekhuis, Hans Kuné
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054523369
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99