Vroeger en verder Handboek en werkboek

stabilisatiecursus na misbruik of mishandeling

Prijs € 65,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ethy Dorrepaal, Kathleen Thomaes, Nel Draijer

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vroeger en verder is een cursusboek voor volwassenen die vroeger seksueel misbruik of lichamelijk geweld meemaakten. Nu worden zij belemmerd door zich opdringende herinneringen, nachtmerries, problemen met (teveel of te weinig) woede, wisselende stemmingen, weinig zelfvertrouwen, en gevoelens van schuld, schaamte en zinloosheid.De stabilisatiecursus is specifiek ontwikkeld voor vrouwen bij wie zich na vroeg fysiek en/of seksueel trauma een complexe PTSS heeft ontwikkeld. Zij hebben vaak genoeg talenten, maar die komen niet tot uitdrukking door gemiste kansen, problemen in relaties en een negatief zelfbeeld. Deze cursus is gericht op het krijgen van meer grip op die klachten, zodat zij weer verder kunnen met hun leven en een toekomst kunnen opbouwen.In Vroeger en verder krijgen vrouwen uitgebreid uitleg over hun klachten. Door kennis begrijpen zij beter waardoor problemen worden uitgelokt en dat is de eerste stap bij het onder controle krijgen ervan. Herkenning en erkenning door anderen helpt hen zich minder te gaan schamen of schuldig te voelen en de klachten te gaan accepteren. In de cursus krijgen vrouwen tal van cognitief gedragsmatige oefeningen aangereikt om concentratie, slapen, ontspanning, omgaan met heftige gevoelens, zelfbeeld en zelfvertrouwen te verbeteren. Daardoor tonen zij minder vermijdingsgedrag en kunnen zij hun kracht beter benutten. De cursus helpt om niet meer werkzame patronen van voelen, denken en doen - ontstaan vanuit vroeger - te doorbreken om verder te kunnen.De auteurs van Vroeger en verder zijn werkzaam bij de Stichting Buitenamstel Geestgronden en bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, en bij PsyQ in Den Haag. Ethy Dorrepaal, psychiater/psychotherapeut/GZ-psycholoog en Kathleen Thomaes, psychiater/psychotherapeut, hebben beide ruime ervaring met het geven en superviseren van deze cursus. Nel Draijer, klinisch psycholoog/psychotherapeut/psychoanalytica, heeft jarenlange ervaring in de behandeling van mensen met een geschiedenis van complex trauma. De auteurs doen wetenschappelijk onderzoek naar de werking en effectiviteit van deze stabiliserende behandeling.Het handboek Vroeger en verder is bedoeld voor de trainer en wordt uitsluitend samen met het werkboek voor cursisten verkocht. Bij het handboek is een cd gevoegd met een aantal handreikingen voor de trainer, waaronder de huiswerkbladen en een powerpointpresentatie die bij de training gebruikt kan worden. De cursist gebruikt het werkboek, inclusief cd met oefeningen.Bij de cursus Vroeger en verder wordt tevens een train-de-trainer-cursus aangeboden. Voor informatie daarover kunt u zich wenden tot de uitgeverij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ethy Dorrepaal, Kathleen Thomaes, Nel Draijer
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026522154
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Vroeger en verder is een cursusboek voor volwassenen die vroeger seksueel misbruik of lichamelijk geweld meemaakten. Nu worden zij belemmerd door zich opdringende herinneringen, nachtmerries, problemen met (teveel of te weinig) woede, wisselende stemmingen, weinig zelfvertrouwen, en gevoelens van schuld, schaamte en zinloosheid.
De stabilisatiecursus is specifiek ontwikkeld voor vrouwen bij wie zich na vroeg fysiek en/of seksueel trauma een complexe PTSS heeft ontwikkeld. Zij hebben vaak genoeg talenten, maar die komen niet tot uitdrukking door gemiste kansen, problemen in relaties en een negatief zelfbeeld. Deze cursus is gericht op het krijgen van meer grip op die klachten, zodat zij weer verder kunnen met hun leven en een toekomst kunnen opbouwen.

In Vroeger en verder krijgen vrouwen uitgebreid uitleg over hun klachten. Door kennis begrijpen zij beter waardoor problemen worden uitgelokt en dat is de eerste stap bij het onder controle krijgen ervan. Herkenning en erkenning door anderen helpt hen zich minder te gaan schamen of schuldig te voelen en de klachten te gaan accepteren. In de cursus krijgen vrouwen tal van cognitief gedragsmatige oefeningen aangereikt om concentratie, slapen, ontspanning, omgaan met heftige gevoelens, zelfbeeld en zelfvertrouwen te verbeteren. Daardoor tonen zij minder vermijdingsgedrag en kunnen zij hun kracht beter benutten. De cursus helpt om niet meer werkzame patronen van voelen, denken en doen - ontstaan vanuit vroeger - te doorbreken om verder te kunnen.

De auteurs van Vroeger en verder zijn werkzaam bij de Stichting Buitenamstel Geestgronden en bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, en bij PsyQ in Den Haag. Ethy Dorrepaal, psychiater/psychotherapeut/GZ-psycholoog en Kathleen Thomaes, psychiater/psychotherapeut, hebben beide ruime ervaring met het geven en superviseren van deze cursus. Nel Draijer, klinisch psycholoog/psychotherapeut/psychoanalytica, heeft jarenlange ervaring in de behandeling van mensen met een geschiedenis van complex trauma. De auteurs doen wetenschappelijk onderzoek naar de werking en effectiviteit van deze stabiliserende behandeling.

Het handboek Vroeger en verder is bedoeld voor de trainer en wordt uitsluitend samen met het werkboek voor cursisten verkocht. Bij het handboek is een cd gevoegd met een aantal handreikingen voor de trainer, waaronder de huiswerkbladen en een powerpointpresentatie die bij de training gebruikt kan worden. De cursist gebruikt het werkboek, inclusief cd met oefeningen.

Bij de cursus Vroeger en verder wordt tevens een train-de-trainer-cursus aangeboden. Voor informatie daarover kunt u zich wenden tot de uitgeverij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ethy Dorrepaal, Kathleen Thomaes, Nel Draijer
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026522154
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99