Vreemde stemmen, zware tongen

behandelingen stemstoornissen met visualisatie

Prijs € 41,10

Uitverkocht

H.A. Drost

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Vreemde stemmen, zware tongen wordt een groot aantal onderwerpen besproken dat ons gedrag en ons leven direct raakt. Deze onderwerpen liggen op het gebied van neurofoniatrie en logopedie, de wetenschap die zich bezighoudt met stem en spraak en met hetgeen er in ons hoofd omgaat. In de westerse cultuur wordt het beeld enorm overgewaardeerd: we geloven pas iets als we het zien. Dat is niet altijd zo geweest. Ooit was geluid de belangrijkste vorm van communicatie. Na de uitvinding van het schrift begon het accent in onze waarneming te verschuiven van horen naar zien. De mededeling 'ik heb gehoord' vinden we twijfelachtiger dan 'ik heb gezien'. Is dat terecht, of zijn we ons te weinig bewust van wat geluid voor ons betekent? Harm Drost was een bijzondere man. Zijn kennis van de foniatrie en logopedie was ongeëvenaard. Dit boek biedt de lezer een inkijk in de synthese van theorie en praktijkvorming die Harm Drost tot een orakel voor de stem- en spraakstoornissen maakte.Bij dit boek is een dvd gevoegd met daarop een aantal geluidsopnames van stemstoornissen die Harm Drost in de loop van zijn carrière heeft gemaakt. Daarnaast bevat de dvd ook een aantal uitgebreide behandelsessies door Harm Drost zelf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.A. Drost
Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026522130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Beschrijving

In Vreemde stemmen, zware tongen wordt een groot aantal onderwerpen besproken dat ons gedrag en ons leven direct raakt. Deze onderwerpen liggen op het gebied van neurofoniatrie en logopedie, de wetenschap die zich bezighoudt met stem en spraak en met hetgeen er in ons hoofd omgaat.

In de westerse cultuur wordt het beeld enorm overgewaardeerd: we geloven pas iets als we het zien. Dat is niet altijd zo geweest. Ooit was geluid de belangrijkste vorm van communicatie. Na de uitvinding van het schrift begon het accent in onze waarneming te verschuiven van horen naar zien. De mededeling 'ik heb gehoord' vinden we twijfelachtiger dan 'ik heb gezien'. Is dat terecht, of zijn we ons te weinig bewust van wat geluid voor ons betekent?

Harm Drost was een bijzondere man. Zijn kennis van de foniatrie en logopedie was ongeëvenaard. Dit boek biedt de lezer een inkijk in de synthese van theorie en praktijkvorming die Harm Drost tot een orakel voor de stem- en spraakstoornissen maakte.

Bij dit boek is een dvd gevoegd met daarop een aantal geluidsopnames van stemstoornissen die Harm Drost in de loop van zijn carrière heeft gemaakt. Daarnaast bevat de dvd ook een aantal uitgebreide behandelsessies door Harm Drost zelf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.A. Drost
Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026522130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99