volume 1

Prijs € 29,95

Uitverkocht

A. Fidel Mekonen

Paperback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Abun MekonenDeqi Nguse Negest Mirara Teklehaimanot (Volume 1)Abun Mekonen schrijft in de taal van zijn land de waargebeurde geschiedenis van een jonge man van 23 jaar oud die ooit in een provincie van het huidige Eritrea werd geboren. In een tocht naar het koninkrijk Aksum verovert deze man het koninkrijk van Judith en wordt keizer. Uiteindelijk is hij de stamvader van zestien verschillende keizers die op dit moment ongeveer 13 miljoen nakomelingen hebben.Met dit boek wil de uit Eritrea gevluchte Abun zijn landgenoten helpen hun identiteit te bewaken of terug te vinden, nu het land als gevolg van de lang geleden vastgestelde koloniale grenzen in een strijd is gewikkeld waarin de verschillende groepen tegen elkaar worden opgezet. Zijn grote verlangen is, dat de grenzen ooit zullen verdwijnen en men met elkaar in vrede kan leven. Daarvoor is het nodig dat het volk zich bewust wordt van hun oude, gezamenlijke geschiedenis waaruit blijkt dat zij tot een van de oudste volkeren ter aarde behoren.Abun Mekonen (Eritrea, 1967) is antropoloog en studeerde in Mainz. Na terugkomst in zijn land van geboorte kwam hij in problemen onder de huidige dictatuur. Hij verloor alles, moest vluchten en woont nu bijna 2 jaar in Europa. Hij vond voor een bepaalde tijd ook onderdak in een Nederlandse Abdij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Fidel Mekonen
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722232
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Aantal Pagina's
394

Beschrijving

Abun Mekonen
Deqi Nguse Negest Mirara
Teklehaimanot (Volume 1)
Abun Mekonen schrijft in de taal van zijn land de waargebeurde geschiedenis van een jonge man van 23 jaar oud die ooit in een provincie van het huidige Eritrea werd geboren. In een tocht naar het koninkrijk Aksum verovert deze man het koninkrijk van Judith en wordt keizer. Uiteindelijk is hij de stamvader van zestien verschillende keizers die op dit moment ongeveer 13 miljoen nakomelingen hebben.
Met dit boek wil de uit Eritrea gevluchte Abun zijn landgenoten helpen hun identiteit te bewaken of terug te vinden, nu het land als gevolg van de lang geleden vastgestelde koloniale grenzen in een strijd is gewikkeld waarin de verschillende groepen tegen elkaar worden opgezet. Zijn grote verlangen is, dat de grenzen ooit zullen verdwijnen en men met elkaar in vrede kan leven. Daarvoor is het nodig dat het volk zich bewust wordt van hun oude, gezamenlijke geschiedenis waaruit blijkt dat zij tot een van de oudste volkeren ter aarde behoren.
Abun Mekonen (Eritrea, 1967) is antropoloog en studeerde in Mainz. Na terugkomst in zijn land van geboorte kwam hij in problemen onder de huidige dictatuur. Hij verloor alles, moest vluchten en woont nu bijna 2 jaar in Europa. Hij vond voor een bepaalde tijd ook onderdak in een Nederlandse Abdij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Fidel Mekonen
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722232
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Aantal Pagina's
394

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99