Vingers van marsepein

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Rascha Peper

Hardback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rascha PeperVingers van marsepeinAmsterdam, 1704. De tienjarige wees Bregtje wordt opgenomen in het huishouden van haar oom Frederik Ruysch, een van de bekendste anatomen van zijn tijd. Ruysch heeft een unieke techniek ontwikkeld om menselijk weefsel te prepareren, een geheim dat anderen hem proberen te ontfutselen. Bregtje komt in aanraking met de concurrentie van haar oom en raakt verzeild in een geraffineerd spel van misleiding en wraak, dat haar leven ingrijpend verandert.Drie eeuwen later woont aan dezelfde gracht, recht tegenover het huis van Bregtje, de tienjarige Benjamin. Tijdens een reis met zijn vader naar Sint–Petersburg komt hij oog in oog te staan met Ruysch' preparaten. De diepe indruk die deze op hem maken Žn een heldhaftige daad geven zijn leven een nieuwe wending.Hoeveel tijd er ook tussen de levens van de twee kinderen ligt, ze raken elkaar in hun gedachten over leven en dood, verlies en volwassen worden.'Een meeslepend boek vol smeuiige details over het 17de–eeuwse Amsterdam. […] Rascha Peper laat opnieuw zien dat ze een verteller pur sang is, die de gave bezit haar lezers mee te voeren in de kleurrijke werelden die ze cre"ert.' De Telegraaf'Peper levert opnieuw een staal van mooi en onderhoudend schrijven.' NRC Handelsblad'Een van leven zinderend verhaal dat je niet loslaat […] Alle lof. Aangrijpend, bewonderenswaardig, heel knap.' Dagblad De Limburger'Een uiterst fascinerende roman. Pepers enthousiasme werkt aanstekelijk. […] Vingers van marsepein is dusdanig spannend dat een lezer zijn blik niet zal kunnen afwenden.' Algemeen Dagblad25.000 exemplaren verkocht.Nu in midpriceRascha Peper schreef een tiental romans, waaronder de veelgeprezen Rico's vleugels, Russisch blauw (Multatuliprijs) en Wie scheep gaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rascha Peper
Uitgever
Querido
ISBN
9789046806036
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
317

Beschrijving

Rascha Peper
Vingers van marsepein

Amsterdam, 1704. De tienjarige wees Bregtje wordt opgenomen in het huishouden van haar oom Frederik Ruysch, een van de bekendste anatomen van zijn tijd. Ruysch heeft een unieke techniek ontwikkeld om menselijk weefsel te prepareren, een geheim dat anderen hem proberen te ontfutselen. Bregtje komt in aanraking met de concurrentie van haar oom en raakt verzeild in een geraffineerd spel van misleiding en wraak, dat haar leven ingrijpend verandert.
Drie eeuwen later woont aan dezelfde gracht, recht tegenover het huis van Bregtje, de tienjarige Benjamin. Tijdens een reis met zijn vader naar Sint–Petersburg komt hij oog in oog te staan met Ruysch' preparaten. De diepe indruk die deze op hem maken Žn een heldhaftige daad geven zijn leven een nieuwe wending.
Hoeveel tijd er ook tussen de levens van de twee kinderen ligt, ze raken elkaar in hun gedachten over leven en dood, verlies en volwassen worden.

'Een meeslepend boek vol smeuiige details over het 17de–eeuwse Amsterdam. […] Rascha Peper laat opnieuw zien dat ze een verteller pur sang is, die de gave bezit haar lezers mee te voeren in de kleurrijke werelden die ze cre"ert.' De Telegraaf

'Peper levert opnieuw een staal van mooi en onderhoudend schrijven.' NRC Handelsblad

'Een van leven zinderend verhaal
dat je niet loslaat […] Alle lof. Aangrijpend, bewonderenswaardig,
heel knap.' Dagblad De Limburger

'Een uiterst fascinerende roman. Pepers enthousiasme werkt aanstekelijk. […] Vingers van marsepein is dusdanig spannend dat een lezer zijn blik niet zal kunnen afwenden.' Algemeen Dagblad

25.000 exemplaren verkocht.
Nu in midprice

Rascha Peper schreef een tiental romans, waaronder de veelgeprezen Rico's vleugels, Russisch blauw
(Multatuliprijs) en Wie scheep gaat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rascha Peper
Uitgever
Querido
ISBN
9789046806036
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
317

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99